Місто

​Біотуалети на Старому бульварі в Житомирі, які смерділи місцевим жителям, перенесли до університету

25 April 2018, 12:44

Два біотуалети, на сморід від яких 24 квітня поскаржились жителі Старого бульвару у Житомирі, перенесли.

Про це 25 квітня Житомир.info написав місцевий житель Денис.

«Біотуалети перенесли на інший бік бульвару, ближче до агроуніверситету. Проректор універу Мартинчук особисто був присутній на перестановці. Він так пояснив причину установки біотуалетів: «Біля агроакадемії триває будівництво, і людям треба кудись ходити по нужді, тому їх встановили», - написав Денис.

На комунальному підприємстві «Житлове виробниче підприємство аварійних робіт» Житомирської міськради, яке встановлювало вбиральні, Житомир.info розповіли, що саме депутат міськради, проректор з науково-педагогiчної роботи Житомирського агроекологічного університету Іван Мартинчук був ініціатором розміщення біотуалетів навпроти 2 під’їзду на Старому бульварі, 12.

«Наше КП підпорядковується управлінню житлового господарства, над нами є наглядова рада, яка складається з депутатського корпусу. Коли постало питання місця встановлення біотуалетів на Старому бульварі, то депутат Мартинчук запропонував саме це місце, оскільки відкривається сезон у розташованих поряд закладів харчування, і у громадських вбиральнях є гостра потреба. Після 17 години 23 квітня нічна бригада встановила ці туалети за вказаною адресою, а вже 24 квітня люди почали скаржитися», - розповіла у коментарі Житомир.info економіст підприємства Жанна Крамаренко (оскільки директор КП наразі у відпустці).

За даними Жанни Крамаренко, туалети, про які йде мова, закуплені у 2017 році. Усього за два роки за 150 тисяч гривень бюджетних коштів було закуплено 16 біовбиралень «для обслуговування міських заходів і щоденного використання населенням в багатолюдних місцях». Одинадцять закупили у 2016 році, ще 5 – у 2017-му.

Також економіст пояснила, що КП «Житлове виробниче підприємство аварійних робіт» відповідає за утилізацію вмісту туалетів і їх дезінфекцію.

«Наше підприємство займається транспортуванням, встановленням і демонтажем, дезінфекцією та відкачкою розміщених у місті біотуалетів. Відкачка вмісту баків проводиться щовечора, раз у два дні туалети забираються на промивку на територію КП, а на їх місце встановлюються чисті», - розповіла Жанна Крамаренко.

Як повідомляв Житомир.info, 24 квітня житомиряни, які живуть у будинку на Старому бульварі, поскаржились на сморід від встановлених біотуалетів.

Нагадаємо, в лютому 2016 року тодішній радник міського голови Юрій Мойсеєв повідомляв, що на купівлю вбиралень місто планує виділити 500 тис. грн. В липні минулого року на сайті міської ради опублікували проект рішення виконавчого комітету «Про розміщення громадських вбиралень на території м. Житомира», але рішення прийняте не було. У вересні 2017 року тендерний комітет КП «Інспекція з благоустрою» відмінив торги по придбанню трьох громадських вбиралень, на які планували витратити 930 тисяч гривень, був оголошений новий тендер, але торги так і не відбулися.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: туалет біотуалет Старий бульвар парк  
Матеріали по темі