Влада

​На виконкомі сперечались про алкоголь у МАФах: підприємці натякали на житомирських депутатів, які торгують підакцизними товарами

25 April 2018, 13:43

На засіданні виконавчого комітету обговорювали розмір пайової участі, яку мають сплачувати власники тимчасових споруд.

Начальник управління комунального господарства Олександр Марцун доповів, що з 1 квітня плата вже відбувається за новою ставкою – її вдалось зменшити на 20%. Разом із тим член виконавчого комітету Віра Гринишина висловилась за те, щоб в цілому навести лад із підприємцями, які торгують підакцизною групою товарів: алкоголем та тютюном.


«Я взагалі не розумію, чому у МАФах мають продаватись алкоголь та тютюн. Я розумію, що я «не в тєму», як завжди, але... Я знаю, в яких МАФах продають самогонку, де молодь купує алкоголь перед нічним клубом. Поки у нас така обстановка з цими МАФами і навколо них, то я не розумію, чому ми маємо зменшувати їм розмір пайової участі. Треба навести порядок, щоб алкоголем торгували тільки ті, які мають на це право. Якщо ні - не торгуйте акцизним товаром. Він на те і є акцизний товар», - сказала член виконавчого комітету Віра Гринишина.

Врешті, мер запропонував на наступне засідання підготувати відповідний проект рішення щодо обмеження продажу алкоголю. За його словами, основна задача влади - підтримати підприємців, які працюють на себе.

«Мені підказують, що в Києві коефіцієнт для підакцизних груп товарів для МАФів складає 5. У нас точно немає такої задачі - створити пільгові умови для МАФів, де торгують алкоголем, підакцизними товарами. У нас нема задачі підтримувати середній бізнес. У нас задача - підтримати приватних підприємців, які самі працюють в цьому МАФі», - сказав мер Сергій Сухомлин.

На засіданні виконавчого начальник КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Юрій Юзвинський також повідомив, що має цілий список підприємців-боржників.

«За 2017 рік є 18 боржників, які не сплатили пайову участь, це близько 300 тисяч гривень. Прошу виконком прийняти якесь рішення з цього питання, щоб розуміти, в якому напрямку ми будемо рухатись. Ось, наприклад, на виконкомі зараз найактивніший боржник Круглова», - сказав Юзвинський.

Підприємець, яку назвав керівник КП, апелювала до того, що, зважаючи на розташування її торгової точки, їй важко заробити на сплату такої ставки пайової участі. Ба більше, підприємець натякала, що для окремих депутатів, які мають подібний бізнес, ставка є значно меншою, хоча вони торгують тими самими групами товарів.

Після обговорення мер доручив своїй заступниці Світлані Ольшанській зібрати робочу групу, щоб розібратися з питаннями сплати пайової участі.

Як повідомляв Житомир.info, власникам житомирських МАФів зменшили на 20% розмір пайової участі, борг за минулий рік – 300 тис. грн

Нагадаємо, у Житомирі збирались обмежити продаж алкоголю і чекали підписання закону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком алкоголь МАФ пайова участь  
Матеріали по темі