Місто

​Продавці Житнього ринку в Житомирі розповіли, як правильно вибрати м’ясо на шашлик

27 April 2018, 14:54

Попереду чотири вихідні, і саме час планувати, як їх провести. Погода обіцяє бути сонячною і теплою, тому можна не вагаючись відкривати сезон шашликів на природі. Аби дізнатися, скільки коштує м’ясо напередодні травневих свят, як його правильно обрати та приготувати, ідемо на Житній ринок у Житомирі. Від асортименту в м’ясному павільйоні розбігаються очі, тим більше, коли продавці починають припрошати до своїх прилавків, вихваляючи свій продукт.

«Рекомендуємо м’ясо гарної якості, свіжий, смачний, домашній продукт продаємо. Усіх запрошуємо, приходьте. Можна відсвяткувати і підчеревиною за 60 грн, і м’ясом за 150 грн. Вибір у нас великий», - розповідає продавчиня Валентина.


«Є биточок, ребро, шиночка, лопаточка, ошийочок, підчеревина, сало, є все. Найдорожчий ошийок - 130-140 грн, шинка, лопатка - 110 грн, биток - 120 грн, ребро - 100 грн, сало по 60 та 25 грн, підчеревина 80 - 85 грн. Ажіотаж лише на ошийок, інше - сало, підчеревина, нікому нічого не потрібне», - каже Інесса.

«Ошийок, м’якеньке м’ясо, коштує 110 - 120 грн», - говорить Тетяна.

«М’ясо продається помаленьку, у нас в людей немає грошей в Україні. Сало не продається, люди ситі», - ділиться Володимир.

Разом із тим продавці радять, як правильно обрати м'ясо на шашлик.

«Найголовніше, щоб м’ясо було темнуватим кольором, не білим, не вимоченим. Тому що це може бути несвіже або «спалене» м’ясо. Щоб воно було свіже, потрібно пробувати вилочкою, щоб м’ясо було м’якеньке. Потрібно куштувати сало, яке сало, таке буде і м’ясо», - запевняє Інесса.

«Не з одного ошийка у нас робиться шашлик. Можна взяти і шинку, і лопатку», - каже продавчиня Альона.

Окрім фахової поради, продавці з м’ясного павільйону діляться й рецептами приготування шашлику.

«Ківі, майонез, сіль, перець, і перемішати все. Можна трішки цибульки туди потерти, теж буде дуже смачно», - надиктовує рецепт Інесса.

«Сіль, перець, кетчуп і цибуля», - радить Альона.

«Замочуємо у кислому молоці, тому що це натуральний продукт. Далі чоловік займається», - зізнається Валентина.

«Сіль, перець, лавровий лист», - говорить Тетяна.

«Самий простий рецепт травневого шашлику: перець, цибуля і гарне м’ясо, 99% хорошого шашлику залежить від якості м’яса. І ще, саме правильно - берете молоду жінку або молодого чоловіка і їдете на природу, і смажите м’ясо. А там уже домовитесь - це саме правильне рішення», - зауважує Володимир.

А от зробити шашлик ароматним та пікантним допоможуть спеції, - каже продавчиня прянощів Наталія. Й одразу береться розповідати, які спеції потрібно змішати, щоб страва смакувала по-особливому.

«Базилік гарно йде, коріандр, солодкий перець дуже підходить до шашлику. Можна зібрати набір зі спецій. На шашлик зі свинини: базилік, орегано, коріандр, тим’ян, перець. Це буде коштувати 10 грн», - розповідає Наталія.

Як на Житньому ринку в Житомирі перевіряють овочі на вміст нітратів, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 1 травня свято шашлик м'ясо  
Матеріали по темі