Фоторепортаж

​Бузковий «рай» і сакурова алея Київського ботанічного саду. Фоторепортаж

2 May 2018, 12:20

На чотирьох травневих вихідних житомиряни відпочивали хто на природі біля річки, хто в лісі, а хто із заступом на городі. Дехто поїхав до Київського ботанічного саду насолодитися цвітінням бузків та сакур.

Вхід до ботсаду коштує 50 грн для дорослих і 20 грн для дітей. Пенсіонерів, учасників бойових дій та інші пільговиків пускають безкоштовно.

Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка НАН України розміщений по вулиці Тімірязєвській, 1, і сад бузків (Сірінгарій) площею 2,45 га – найбільша його гордість та візитна картка.

На сайті ботсаду повідомляється, що Cірінгарій розташований на різнопологому Дніпровському схилі у вигляді великого різнобарвного квітника перед Видубицьким монастирем. З найвищого місця відкривається чудова панорама на Cірінгарій, Дніпро та задніпровські далі, Видубецький монастир.

Іншим захопливим видовищем є цвітіння алеї сакур, де із задоволенням фотографуються місцеві та приїжджі відвідувачі.

Нагадаємо, у Житомирі на початку 19 століття жив і працював видатний вчений, унікальний систематик, флорист і ботанік-географ, неперевершений знавець гербарної справи і блискучий організатор ботанічних садів Володимир Липський.

Як Київ готувався до Євробачення-2017, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бузок сакура ботсад ботанічний сад  
Матеріали по темі