Суспільство

​Огляд матчу на Суперкубок Житомирської області з футболу між ФК «Полісся» (Ставки) та ФК «Полісся» (Городниця)

2 May 2018, 13:42

Уперше за 10 років на Житомирщині відроджують матчі на Суберкубок області. В суботу 28 квітня в місті Малин на стадіоні «Авангард» пройшов поєдинок між ФК «Полісся» (Ставки) та ФК «Полісся» (Городниця).

Зважаючи на серйозність матчу, гра особливо не відрізнялась красою, і обидві команди діяли обережно. Ігрова боротьба переважно відбувалась в центрі поля. Свисток головного арбітру матчу зафіксував нічию 0:0 після першого тайму. Єдиний м’яч у грі на 77-й хвилині забив Василь Бляхарський. Під час другої хвилі атаки команди зі Ставків він опинився сам у штрафному майданчику Городниці й ніщо не завадило йому розстріляти ворота суперника.


Після пропущеного м’яча підопічні Миколи Подраного здійснили кілька спроб відіграти пропущений гол. Однак гравцям команди з Городниці так і не пощастило, і фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу ФК «Полісся» зі Ставків.

За словами головного тренера володарів Суперкубку Житомирської області, на гру команда виходила не в найкращій моральній формі, однак йому вдалось знайти необхідні слова, щоб налаштувати своїх футболістів на такий надважливий матч.

«Завдання стояло, звичайно ж, виграти Суперкубок. Ми перед цим зіграли невдалу гру на кубок з Андрушівки, десь команда була засмучена, десь трошки збентежена таким невдалим стартом. І, відповідно, було трохи важко налаштуватися на цю гру через попередню. Основна мотивація була - це акцент на бажання, на самовідданість. Було менше гри на красу, а більше було гри на результат і на те, щоб досягти цього результату. Тому ми максимально спростили гру. В другому таймі, я думаю, що у нас достатньо було моментів, і ми заслужено перемогли», - сказав у післяматчевому коментарі головний тренер ФК «Полісся» (Ставки) Костянтин Сахаров.

«Це Суперкубок. Тут або пан, або пропав. Ми виходили із максимальним настроєм, звичайно ж, тільки на перемогу. Всі були максимально налаштовані і, як ви бачите, досягли того, що хотіли», - розповів капітан ФК «Полісся» (Ставки) Євгеній Савчук.

«Я хочу привітати обидві команди. Обидві команди грали, я вважаю, в повну міру своїх можливостей. Але все-таки команда «Полісся» (Ставки) була трішечки сильнішою. Це було помітно. У другому таймі «Полісся» (Городниця) трималось, але, на жаль, що сталось, те сталось», - сказав президент ФК «Полісся» (Городниця) Віктор Мельник.

За словами голови Житомирської обласної федерації футболу Руслана Павлюка, стадіон для проведення цього поєдинку обраний невипадково, адже разом із відродженням матчів на Суперкубок федерація повертає футбол у різні міста Житомирської області.

«Традиційно футбольний сезон в багатьох чемпіонатах, в багатьох лігах починається із матчу на Суперкубок. Вперше за останніх 10 років ми, фактично, відроджуємо проведення Суперкубку Житомирської області, і в цьому році ми провели такий матч. Для нас це був не зовсім новий організаційний досвід, але кілька моментів усе-таки було. Перш за все, це пов’язано із новим містом. Ми сьогодні, фактично, відкрили для себе футбольний Малин. І приємно, що є вболівальники, є команди, є гравці, є для кого це проводити. Десь були зауваження, але в цілому ми задоволені. Наша команда попрацювала дуже добре. Я їм за це дуже вдячний», - розповів голова Житомирської обласної федерації футболу Руслан Павлюк.

Загалом за матчем обох команд у місті Малин на стадіоні «Авангард» спостерігали майже півтисячі глядачів.

Нагадаємо ФК, володарем Суперкубку Житомирської області став ФК «Полісся» (Ставки).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол матч ФК "Полісся"  
Матеріали по темі