Влада

За місяць Житомирський рибоохоронний патруль виявив 175 порушень та нарахував збитків на 54 тис. грн

2 May 2018, 19:13

З моменту нересту риби, а саме з 1 квітня, рибоохоронні патрульні вже виявили 175 порушень правил рибальства, з них - 51 грубе порушення.

Про це інформує прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля

«Грубе порушення правил рибальства – це рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних біоресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову», - йдеться у повідомленні.

Всього за перший місяць нерестової заборони рибоохоронними патрульними вилучено з водойм області 344 заборонених знарядь лову. Стосовно правопорушників нараховано збитків, завданих рибному господарству області на суму близько 53 тис. грн.

«В ніч з 25 на 26 квітня при відпрацюванні Чуднівського району на річці Тетерів біля с. Карпівці патрульні помітили двох осіб, які ловили рибу сітками. Правопорушники намагалися втекти з місця події, але були все таки затримані. У них вилучено 3 сітки та 20 кг риби карась. Збитки, завдані рибному господарству склали 2040 грн.Дані адміністративні протоколи направлено на розгляд Чуднівського районного суду. Кожному правопорушнику доведеться сплатити штраф до 680 грн. та компенсувати завдані державі збитки. Також, 25 квітня на ринку м. Чуднів у магазині «Рибалка» рейдовою групою рибоохоронного патруля було виявлено продаж заборонених знарядь лову – ятерів. Був складений адміністративний протокол за ч.1 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ятера вилучені та опломбовані. Справа направлена до суду», - інформує рибоохоронний патруль.

Житомирський рибоохоронний патруль звертається із проханням та вимогою – не порушувати природоохоронне законодавство, тим паче під час відтворення тварин – нересту. Просить усіх небайдужих громадян обов’язково повідомляти про виявлені порушення на водоймах та ринках області на телефон «гарячої лінії»: (0412)24-57-81, (067)414-60-74.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 квітня в Житомирській області встановлена заборона на вилов риби і раків. Строки весняно-літньої нерестової заборони: на річках та їх притоках – з 1 квітня до 20 травня; на водосховищах та ставках – з 1 квітня до 10 червня; у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктів – з 1 квітня до 30 червня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибалка рибоохоронний патруль  
Матеріали по темі