Влада

Цьогоріч організацію «Днів Європи» у Житомирі можуть віддати координаторці скандального створення Українського дому

3 May 2018, 12:30

Управління культури Житомирської міської ради 17 квітня 2018 року оголосило два тендери: один з очікуваною вартістю 350 тисяч гривень безпосередньо на проведення «Днів Європи», інший оцінений в 150 тисяч гривень на організацію «культурно-мистецького фестивалю національних товариств» в рамках проведення «Днів Європи».

До речі, проекту рішення виконкому про проведення «Днів Європи» у Житомирі та заплановані заходи станом на 3 травня на сайті міської ради ще немає.

Аукціони на зазначаних торгах завершилися 2 травня 2018 року, і обидва виграла одна ФОП – Наталія Михайлівна Пономарьова. Організацію «Днів Європи» вона оцінила у 330 тисяч 808 гривень, фестивалю в рамках свята – у 140 тисяч 200 гривень. Угоди про співпрацю ще не укладені, її пропозиції очікують на рішення тендерного комітету.



Скріншот додатку до технічних вимог закупівлі послуг з організації «Днів Європи». Очікувана вартість – 350 тис. грн.



Скріншот технічних вимогзакупівлі послуг з організації фестивалю в рамках «Днів Європи». Очікувана вартість – 150 тис. грн.

Наталія Пономарьова зареєструвалася як фізична особа-підприємець 8 лютого 2018 року за місцем прописки - в райцентрі Малин Житомирської області. Її номер телефону вказаний на сайті як телефон керівника агентства «Рекламне джерело», але там повідомили, що з 3 січня 2018 року Пономарьова в агенції не працює. Житомирянам Наталія Пономарьова відома як Наталія Міфаник – координаторка проекту створення арт-центру «Дім української культури». У публікаціях ЗМІ за 2016 рік вона вказувала обидва прізвища і була комерційним директором «Рекламного джерела».


Скріншот з сайту "Замкова гора"

Конкурентом на обох торгах з організації «Днів Європи» був Анатолій Анатолійович Осіпов. Він пов’язаний з Іллею Грицанюком - чоловіком начальниці управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірини Ковальчук. Електронна пошта Осіпова вказана як контактна на низці заходів, організованих молодіжною організацією Іллі Грицанюка «Цілком природно». Ця ГО існує з 2010 року і була співорганізатором низки загальноміських заходів, зокрема цьогорічної «Години землі». Телефон ФОП Осіпова вказаний як контактний у магазині ФОП Грицанюка «Оптима».

Нагадаємо, проведення минулорічних «Днів Європи» обійшлося міському бюджету в понад 700 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 21 квітня 2016 року в Житомирі урочисто відкрили «Дім української культури», на облаштування якого з міського бюджету витратили 1,1 млн грн. На брифінгу 26 квітня 2016 року тодішній перший заступник мера Олексій Ясюнецький повідомив, що використання коштів на створення у Житомирі «Дому української культури» буде перевіряти новостворена робоча група з питань ефективного використання коштів міського бюджету. У липні 2016 року СБУ повідомила, що виявила оборудки з коштами місцевого бюджету на створенні арт-центру «Дім української культури». 8 серпня того ж року ситуацію на прес-конференції коментували секретар Житомирської міської ради Наталії Чиж координатор проекту «Дім української культури» Наталія Міфаник.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Європи тендер святкування  
Матеріали по темі