Суспільство

​Працівники «Кромберг енд Шуберт» посадили близько 10 тисяч сосен в одному з лісництв Житомирщини

3 May 2018, 13:28

Працівники заводу «Кромберг енд Шуберт» долучилися до всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках». Власноруч відновлювати ліс останні приїхали на територію Пилипівського лісництва, що на Житомирщині. Перш ніж приступити до справи, місцеві лісівники розповідають про відновлювану ділянку, інструктують, як правильно садити сосни, аби ті прижилися на новій місцині, та вкотре нагадують, чому так важливо долучатись до збереження лісу.


«На території нашого підприємства площа всихання соснових насаджень близько 2 тис. га. На сьогодні ми пройшли рубкою санітарною близько 700 га. Тобто, забрали сухостійні, вражені дерева. Тут була рубка головного користування на площі 3 га. Рубався стиглий ліс, і тепер проводимо лісовідновлення. Хочеться людям донести й показати, що ми, лісівники, не тільки ріжемо ліс, а і садимо, відновлюємо ліс, плекаємо його, охороняємо, доглядаємо. Охороняємо від пожеж, незаконної вирубки. Головне наше завдання - створення нових лісів, охорона і захист лісу», - розповідає головний лісничий ДП «Житомирське лісове господарство» Сергій Дубницький.

Отож, озброївшись саджанцями сосни, спеціальними лопатами та гарним настроєм, близько ста працівників «Кромберг енд Шуберт» беруться до роботи. Дехто навіть взяв із собою дітей, адже це не лише відпочинок на природі, а й своєрідний виховний момент, який вчить поважати та цінувати ліс.

«Я саджу ліс», - говорить Маша.

«Це все добре й чудово. Ліс - це наші легені. Тому потрібно займатись цим питанням, не лишати пусті землі. Вирубали – засадили», - каже працівник заводу «Кромберг енд Шуберт Житомир» Сергій.

«Наша природа, наш ліс для того, щоб ми могли рости і дихати свіжим повітрям. Окрім того, що ми сьогодні проводимо час з користю, ми висаджуємо саджанці, ліс, а через деякий час ми можемо вже сюди приїжджати збирати або гриби, або просто насолоджуватися природою. Від імені всього підприємства «Кромберг енд Шуберт» хочу подякувати за запрошення обласному управлінню лісового господарства», - ділиться організаційний менеджер заводу «Кромберг енд Шуберт Житомир» Наталія Кашталінчук.

Зрештою, завдяки спільним зусиллям працівників «Кромберг енд Шуберт» та лісівників ділянка стала новою хатиною для близько 10 тисяч сосен.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реклама Кромберг енд Шуберт  
Матеріали по темі