Події

​У Бердичеві на хабарі в 10 тис. грн затримали помічника судді, - Печененко

3 May 2018, 14:18

У місті Бердичів Житомирської області затримали на хабарі помічника судді Бердичівського міськрайонного суду.

Про це у фейсбук 3 травня повідомив керівник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

«У Бердичеві слідчими ГУНП та оперативниками УЗЕ в області щойно затримано помічника судді Бердичівського міськрайонного суду за вимагання та отримання хабара. 10 200 гривень чоловік хотів за сприяння у непритягненні особи до адміністративної відповідальності. Тепер самому загрожує кримінальна – до 10 років позбавлення волі», - написав керівник поліції.

Про подію трохи згодом повідомив відділ комунікації ГУНП в Житомирській області.

«3 травня працівники Слідчого управління ГУНП в області спільно з управлінням захисту економіки ДЗЕ Нацполіції та під процесуальним керівництвом прокуратури регіону затримали помічника судді Бердичівського міськрайонного суду за вимагання та отримання хабара у сумі понад 10 тисяч гривень. Поліцейські затримали підозрюваного безпосередньо у приміщенні суду. За наявною інформацією, 10 тисяч 200 гривень службовець вимагав за сприяння у прийнятті судом рішення про непритягнення особи до адміністративної відповідальності. Заявлену суму чоловік отримав у два етапи. Першу частину – 5 тисяч гривень – напередодні, 3 травня – ще 5 тисяч 200 гривень. Усідії помічника судді були відповідно задокументовані у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України», - інформує відділ комунікації.

За даними поліції, зараз 39-річний чоловік затриманий, йому загрожує покарання у вигляді від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю до 3 років.

Фото з фейсбук Вячеслава Печененка

Нагадаємо, 26 квітня 2018 в Житомирі на хабарі затримали начальника одного з відділів примусового виконання рішень головного управління юстиції в Житомирській області, 10 квітня - майора внутрішньої служби, який отримав від родичів ув’язненого «мобільний» хабар, а 4 квітня - чоловіка, який приніс 5 тис. грн хабара житомирському патрульному за неперешкоджання торгівлі пальним на трасі Київ-Чоп.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар суддя Печененко  
Матеріали по темі