Влада

​Запровадження «Картки житомирянина» буде стимулом для використання валідаторів в маршрутках, - Іван Фурлет

4 May 2018, 11:28

За валідатори житомирські перевізники зараз боргують 100-150 тис. грн.

Про це на засіданні міськвиконкому 4 травня доповів директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет.

«Договір був заключний в грудні минулого року. Станом на зараз з перевізниками була проведена робота, з юристами підготовлені претензії і надіслані перевізникам... Зараз орієнтовна заборгованість близько 100-150 тис. грн. Будуть заключні угоди щодо фіксації заборгованості і зобов’язання погасити її до кінця травня. Використання «Карти житомирянина» є стимулом і для житомирян і для перевізників використовувати розрахунки в безготівковій формі», - сказав Іван Фурлет.

Мер Сергій Сухомлин пояснив, чому зараз міська влада «спокійно ставиться» до того, що у маршрутках не видають квитки через валідатори.

«Кабміном була прийнята постанова щодо монетизації пільг, фактично цим рішенням фінансування перекладається на місцеве самоврядування. В Житомирі ця сума складатиме близько 100 млн грн. в рік при нинішній вартості проїзду. Зараз готуються зміни в цю постанову Кабміну і буде можливість надавати пільги шляхом надання безкоштовних поїздок Після цих змін ми рішенням сесії встановимо їх кількість. Постановою Кабміну передбачено 30, але я думаю, що в нас буде більша кількість поїздок, це вже вирішать депутати на сесії», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, більшість житомирських перевізників платить за оренду валідаторів, але вже є борг у 100 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 3 січня 2018 року виконком затвердив фінплан КП «Житомиртранспорт» на 2018 рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком транспорт Фурлет Житомиртранспорт валідатор  
Матеріали по темі