Економіка

«Yes, ЄС!» на Житомир.info: як завдяки європейській ініціативі у Житомирі почалося масштабне утеплення соціальних будівель

4 May 2018, 11:40

Платіжки за тепло, що приходили під час опалювального сезону, та вимушені канікули у навчальних закладах через брак газу, дедалі частіше змушують житомирян задумуватися про енергоощадливість. Доки люди активно утеплюють свої домівки, щоб платити менше. Місцева влада теж взялася утеплювати соціальні будівлі.


Долучившись до ініціативи Європейської комісії і підписавши Угоду мерів, Житомир взяв на себе зобов’язання за рахунок енергозбереження скоротити викиди CO2. Лише за останні 4 роки на утеплення дитячих садків, шкіл і лікарень витратили майже 94 мільйони гривень. Детальніше про те, де місто бере кошти, наскільки відчутним є результат і які переваги це дає – у першому випуску програми «Yes, ЄС!» на Житомир.info.

У рубриці «Історії успіху» пропонуємо дізнатися про досвід заводу «Крігер», де більше 15 років виготовляють потужні котли, які допомагають обігрівати велетенські приміщення за допомогою альтернативних видів енергії. Розвиватися і удосконалюватися підприємство почало, долаючи перешкоди на шляху до європейського ринку. Про свої

Матеріал публікується в рамках проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа». Проект реалізується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Думки, виражені в цій публікації, відображають виключно точку зору автора.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЄС Україна Костриця Крігер  
Матеріали по темі