Події

Житомирських поліцейських задіяли у спецоперації проти «чорних лісорубів»: жінки кидались під машини, не даючи вивозити майно

4 May 2018, 12:40

Три стрічкових пилорамних станки, понад 250 кубометрів колод дуба та сосни, бензопили, чорну бухгалтерію та зброю вилучили житомирські поліцейські у селі Борове Рокитнівського району Рівненщини. Масштабну спецоперацію правоохоронці провели в ході досудового розслідування за фактом стрільби в бік поліцейських та лісників на початку березня в Новоград-Волинському районі. Загалом у спецоперації було задіяно майже півтисячі правоохоронців.

«Два дні тому, після нашого звернення до глави Національної поліції, нам було надано додаткові сили. Це і підрозділі спеціального призначення з інших областей, це і підрозділи спеціального призначення патрульної поліції з міста Києва, і також для аеропідтримки було виділено підрозділ авіарозвідки Національної поліції. Два дні тому, згідно ухвали суду, за підтримки прокуратури наші підрозділи в кількості більше 400 чоловік зайшли в це селище, де мешкали ці зухвалі злочинці. Село було оточено, і проведено ряд обшуків. Було знайдено і після цього вилучена і техніка, і інструменти, і безпосередньо нам крадений ліс», - розповів начальник ГУНП України в Житомирській області Вячеслав Печененко.


Таку масштабну спецоперацію у поліції пояснюють тим, що місцеві мешканці стали на захист злочинців, які незаконно вирубували ліс на території Житомирської області в Новоград-Волинському і переробляли його на Рівненщині.

«Місцеві мешканці активно сприяли тому, щоб не вивозилось це заарештоване майно. Жінки кидались під машини, накидались на працівників поліції. Тому спецпідрозділ їх відтісняв від цього вилученого майна. І дали змогу нам безперешкодно залишити межі цього села», - пояснив головний поліцейський області.

Керівник Житомирського управління лісового господарства, після звернення якого правоохоронці затримали злочинців, які застосовували вогнепальну зброю, подякував поліції за оперативні дії по встановленню злочинців та закликав правоохоронців шукати не лише «чорних лісорубів», але й інших фігурантів таких правопорушень.

«На превеликий жаль цей випадок показав, що є певна кількість людей, які вважають, що крадіжка - це нормально. Це вже перейшло в бізнес, це дало людям можливість купити техніку, обладнання і на соціальному рівні ставати авторитетом, що він бізнесмен. Мені прикро, що держава витратила такі сили, щоб, здавалось би, невеликий злочин задокументувати і провести слідчо-оперативні дії. Я буду просити і правоохоронців, і принагідно писати звернення, щоб ці злочини розглядались з обох боків. І з боку того хто вкрав, і з боку того хто перевозив, і де воно перероблялось, і хто з того отримав фінансовий зиск», - сказав начальник Житомирського обласного управління лісового і мисливського господарства Андрій Курінський.

Молодикам, які стріляли в копів та лісників наразі переобирають міру запобіжного заходу. Якщо ж їх провину доведуть, то за посягання на життя працівника правоохоронного органу їм загрожує покарання у вигляді ув’язнення на термін від 9 до 15 років або довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, після спалення 5 березня службового автомобіля лісівника Городницького лісгоспу в Новоград-Волинському районі Житомирської області працівники поліції затримали озброєних «чорних лісорубів», які прийшли забрати спиляну деревину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Печененко Курінський Рівненщина ліс  
Матеріали по темі