Влада

У Житомирі влада підписала тристоронній меморандум про взаємодію у культурній та туристичній сфері

4 May 2018, 15:43

Керівники області та Житомира підписали меморандум про взаємодію у культурній та туристичній сфері задля збереження та розвитку культурних надбань Житомирщини. Підписання відбулось у Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою U-LEAD з Європою та Мінрегіоном.

Про це 4 травня повідомляє Центр розвитку місцевого самоврядування в Житомирській області.

«Завдяки децентралізації і область і громади мають фінансовий ресурс, але потрібно чітко розуміти, як його витрачати. Робоча група, яка створена на базі експертів місцевих та столичних має врешті визначити програму розвитку та збереження культурних та туристичних об’єктів», - наголосив голова Житомирської обласної державної адміністрації Ігор Гундич




Робоча група у складі Тетяни Парфенієвої, Людмили Зубко, Павла Гудимова та інших фахівців напрацьовує концепцію розвитку культурних об’єктів Житомира та області, які мають стати магнітом для туристів. Зокрема, група спільно із фахівцями Житомирської міської ради шукає рішення для трансформації культурних просторів у кінотеатрах «Жовтень» та «Космос». Крім того експерти працюють із представниками Глибочицької, Тетерівської, Баранівської та інших об’єднаних громад з проблематики розвитку музеїв, які знаходяться на їх території.

«У Баранівській громаді є потужний пласт музейних експозицій порцеляни. Але про них знають дуже мало людей, і сьогодні побачити можуть не всі. Тому важливо напрацювати комплексні рішення, які дозволять активізувати розвиток музеїв та туризму», - наголосила Тетяна Парфєнтієва, виконуюча обов’язків начальника управління культури та туризму Житомирської ОДА.

Модернізація та розвиток культурних просторів в ОТГ завдання, яке потребує як коштів так і кваліфікованих кадрів, тому такі проекти є надважливі для громад.

«Громади отримали мережі сільських бібліотек та клубів, які потрібно ремонтувати та утримувати. Тобто витрачати значні кошти. Напрацювання рішень для трансформації таких просторів є вкрай необхідним для ОТГ та відкриє шлях для розвитку осередків культури», - переконаний Віталій Римар, радник з муніципальних послуг Житомирського ЦРМС.

Як повідомляв Житомир.info, 14 лютого цього року голова ОДА своїм розпорядженням створив робочу групу з розробки проекту концепт-дизайну будівлі Магістрату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: меморандум туризм музей кінотеатр біблітотека  
Матеріали по темі