Події

У Житомирі судитимуть чиновника управління екології та директора фірми за розтрату понад 600 тис грн бюджетних коштів

4 May 2018, 17:57

Житомирською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розтрати службовою особою управління Житомирської облдержадміністрації бюджетних коштів при проведенні будівельних робіт, а також за фактом пособництва в розтраті чужого майна директором приватного підприємства та службового підроблення офіційних документів.

Про це 4 травня повідомляє Житомирська місцева прокуратура.

«Установлено, що протягом березня-липня 2015 року посадовою особою управління органу державної влади укладено з київським приватним акціонерним товариством договір про технічне переоснащення обладнання каналізаційно-насосноїстанції у м. Бердичів на загальну сум 1, 2 млн грн. Однак по закінченню переоснащення виконавцем було підроблено, а замовником – прийнято підроблені договір щодо вартості придбаного обладнання та акти про виконання робіт. Унаслідок таких протиправних дій незаконно витрачено майже 600 тис грн бюджетних коштів», - інформує прокуратура.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.5 ст.191, ч. 2 ст. 28, ч.1 ст.366 КК України (пособництво в розтраті чужого майна, вчиненому шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, та службове підроблення офіційних документів) скеровано до Корольовського районного суду м. Житомира.

Публічне обвинувачення у суді здійснюватиме Житомирська місцева прокуратура.

Також процесуальним керівником у рамках кримінального провадження заявлено цивільний позов про відшкодування завданої державі шкоди у повному обсязі.

Довідка прокуратури: санкція найсуворішої статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні минулого року прес-служба прокуратури області повідомила, що Житомирською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати посадовими особами одного з управлінь Житомирської обласної державної адміністрації бюджетних коштів при проведенні технічного переоснащення насосної станції. 24 жовтня 2017 року було оголошено про підозру у вчиненні розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення заступнику начальника управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд службова підробка  
Матеріали по темі