Влада

Мер створив координаційну раду з питань функціонування Польського кладовища у Житомирі

6 May 2018, 12:48

За зверненням голови Житомирської обласної Спілки поляків України Вікторії Лясковської-Щур мер Житомира Сергій Сухомлин створив координаційну раду з окремих питань функціонування Польського кладовища.

Відповідне розпорядження Сухомлин підписав 5 травня.

«Основними завданнями Координаційної ради є: здійснення контролю за збереженням автентичності історико-культурного простору кладовища; здійснення моніторингу благоустрою кладовища; затвердження заходів щодо догляду та підтримки кладовища в належному стані», - зазначається у затвердженому положенні про міську координаційну раду.


Нагадаємо, за інформацією міської ради, це кладовище було засноване ще в 1801 році і є одним із найстаріших в Україні, його прирівнюють до львівського Личаківського кладовища. Тут поховані видатні діячі польської культури, які зробили внесок в розвиток міста. Польське кладовище у Житомирі є пам’яткою архітектури, історії та монументального мистецтва. Проект бюджету участі «Польський цвинтар – історико-культурний музей-заповідник у місті Житомирі» у 2016 році став третім за кількістю голосів та увійшов до 11 проектів, які реалізують за кошти міського бюджету. В жотвні минулого року роботи з реалізації цього проекту бюджету участі ще тривали.


Як повідомляв Житомир.info, вандали на крошенському кладовищі в Житомирі руйнують та розмальовують пам’ятники, люди звернулися до поліції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розпорядження кладовище поляки  
Матеріали по темі