Влада

Житомирські екологи звітують про нічний рейд на річці Гнилоп’ять: 1,5 км сітки вилучено, риба та раки випущені

7 May 2018, 18:00

Традиційно з 1 квітня щороку розпочинається операція «Нерест», згідно якої встановлено весняно – літню заборону на вилов водних живих біоресурсів в рибогосподарських водних об’єктах у такі строки: на річках та їх притоках з 01 квітня по 20 травня; на водосховищах та ставках з 01 квітня по 10 червня.

Про це інформує прес-служба Державної екологічної інспекції в Житомирській області.

Зокрема, діє заборона на всякий лов раків в період з 01 квітня по 20 червня та з 15 липня по 05 вересня під час виношування ікри, личинок, першої та другої линьок.

«Сьогодні вночі (7 травня), працівники Державної екологічної інспекції у Житомирській області спільно з працівниками Житомирської обласної організації УТМР провели рейдовий захід на річці Гнилоп’ять в районі с. Тетерівка Житомирського району. Під час вищезазначеного заходу було вилучено 1,5 км заборонених знарядь лову - сітки професійні, висота яких від 2 до 4 м. По нашим підрахункам сітки були нещодавно виставлені, адже водних біоресурсів у них було небагато. Вся риба та раки, які знаходились в сітках, були випущені до зазначеного водного об’єкту», - йдеться у повідомленні.

Державна екологічна інспекція у Житомирській області звертається до небайдужих громадян з проханням, в разі виявлення фактів незаконного вилову водних живих ресурсів забороненими знаряддями лову, повідомляти про це на телефони «Гарячої лінії» за номерами: 067- 410-27-88 та (0412) 46-49-54.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області з моменту нересту риби, а саме з 1 квітня, рибоохоронні патрульні вже виявили 175 порушень правил рибальства, з них - 51 грубе порушення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екологи риба нерест сітки  
Матеріали по темі