Суспільство

​Школярки з Житомирської області перемогли у Всеукраїнському конкурсі робіт на тему космосу

8 May 2018, 15:02

Представниці Житомирської області Злата Ковальчук і Дарина Ковальська здобули почесні місця на XVI Всеукраїнській конференції-конкурсі «Зоряний шлях», який пройшов 19-20 квітня у місті Дніпро.

Про це 7 травня повідомив офіційний сайт Житомирського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

«Злата Ковальчук навчається у 8 класі ЗОШ №12 (м.Бердичів), її педагогічний керівник – Ілона Янчевська, учителька фізики цієї ж школи. Робота Злати гіперважлива: про космічне сміття як про глобальну проблему людства. Дарина Ковальська – десятикласниця Лугинської загальноосвітньої школи №2, вивчала зодіаки та складала гороскопи для учнів разом із учителем фізики школи Юрієм Гриневичем. Дослідження Дарини «Вплив знаків зодіаку на навчальну діяльність» цікаве й актуальне для школярів. Основне запитання, відповідь на яке в дослідженні шукає Дарина – чи впливає знак зодіаку на успішність учнів?», - інформує сайт закладу.

У конкурсі-конференції Злата Ковальчук здобула диплом ІІ ступеня в секції «Природні явища та екологія Космосу», робота Дарини Ковальської відзначена журі дипломом І ступеня в номінації «Духовність і Космос».

«І Злата, і Дарина стали переможницями 18 обласного інтелектуального конкурсу «Мирний космос», що відбувається щорічно на базі КПНЗ «Обласний центр НТТУМ». Роботи переможниць були рекомендовані до участі в конференції-конкурсі «Зоряний шлях», - йдеться у публікації.

За інформацією організаторів, на конференції були представлені 130 робіт школярів, а «крокували» «Зоряним шляхом» понад 175 учасників (школярі, їхніх учителі, керівники делегацій і гості заходу).

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно музей космонавтики ім. С.П. Корольова Житомирської обласної ради запрошував дітей взяти участь у IІІ-му Міжнародному відкритому конкурсі творчих робіт в галузі цифрового мистецтва «Яка прекрасна наша планета!», присвяченому першому польоту людини в космос.

Фоторепортаж з 18-ї обласної виставки-конкурсу «Космічні фантазії» дивіться тут.

Житомир.info

Фото ЖОЦНТТУМ і офіційної сторінки конференції-конкурсу:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конкурс космос  
Матеріали по темі