Суспільство

​Власнику швейного цеху в Коростені виписали 560 тис. грн штрафу за швачок-«волонтерів»

10 May 2018, 17:00

Майже 560 тис. грн доведеться сплатити власнику швейного цеху у місті Коростень Житомирської області за 5 неоформлених працівників-«волонтерів».

Про це 7 травня повідомила прес-служба Управління Держпраці у Житомирській області.

«Фахівці управління Держпраці в Житомирській області за зверненням колишнього працівника провели інспекційне відвідування швейного цеху міста Коростень. За попередньою інформацією, фізична особа-підприємець не провів остаточний розрахунок з колишнім працівником, а також здійснював свою діяльність без укладення з працівниками трудових договорів», - інформує прес-служба.

За даними управління, під час відвідування виробничого приміщення цеху інспектори праці виявили 5 неоформлених працівників, які шили дитячий одяг. Дружина підприємця, яка також знаходилась у швейному цеху, пояснила, що його власник не використовує найману працю, а працівники за швейними столами – це волонтери. Сам підприємець також не зміг пояснити, що роблять в його цеху 5 «не працівників».

«Під час інспекційного відвідування було встановлено, що з колишнім працівником дійсно остаточно не розрахувались при звільненні з роботи. Документи, які б підтвердили факт офіційного працевлаштування колишнього працівника, а також сума нарахованої за період роботи та невиплаченої при звільненні заробітної плати підприємець інспекторам не надав», - повідомила прес-служба.

За порушення керівництво управління Держпраці у Житомирській області наклало на фізичну особу-підприємця штраф у розмірі 558 450 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно інспектори Держпраці оштрафували на 300 тис. грн житомирського підприємця, який займався оптовою торгівлею парфумними та косметичними товарами і використовував працю трьох неоформлених робітників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпраці швачка штраф  
Матеріали по темі