Влада

Житомирянці відповіли на петицію щодо курсування пасажирських потягів через обласний центр

11 May 2018, 12:13

Неодноразові звернення виконавчих органів Житомирської міської ради до ПАТ «Укрзалізниця» щодо відновлення курсування пасажирських потягів сполученням Житомир-Харків, Житомир-Одеса, Житомир-Барановичі та Житомир-Львів або запуску пасажирських поїздів через станцію «Житомир» до цього часу результату не дали.

Про це йдеться у відповіді заступника Житомирського міського голови Дмитра Ткачука на петицію щодо збільшення списку поїздів через Житомир.

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Валентини Миколаївни Шандренко була опублікована на сайті Житомирської міськради 10 квітня 2018 року, і вже 3 травня отримала необхідну кількість голосів.

«Через наше місто проїжджає мало поїздів в різних напрямках, треба їхати або в Київ чи Коростень, або Бердичів, Новоград-Волинський, поїзди проходять повз Житомира. Не проїжджають поїзди ні на Львів, ні на Харків ..... Може влада займеться цією проблемою, щоб житомирянам не доводилося робити кілька пересадок, а направити поїзда через Житомир», - йдеться у тексті петиції.

«Ваше петиція щодо запуску руху потягів сполученням до міста Львова чи до міста Харкова через станцію Житомир, розглянуто виконавчим комітетом міської ради. Відповідно до ст.7 Закону України «Про залізничний транспорт» до компетенції виконавчих органів місцевих рад належить контроль за роботою залізничного приміського пасажирського транспорту і вокзалів та інші повноваження щодо роботи транспорту у межах територій відповідних населених пунктів.

Згідно ст.30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до повноважень виконавчих органів місцевих рад належить затвердження маршрутів і графіків руху місцевого пасажирського транспорту незалежно від форм власності, узгодження цих питань стосовно транзитного пасажирського транспорту у випадках, передбачених законодавством. Згідно зі ст. 2 Закону України «Про залізничний транспорт» залізниці у взаємодії з іншими видами транспорту повинні своєчасно і якісно здійснювати перевезення пасажирів і вантажів, забезпечувати безпеку руху, розвивати сферу транспортного обслуговування народного господарства та населення.

Враховуючи соціально-економічну ситуацію в Україні, залізничний транспорт сьогодні фактично залишається чи не одним з небагатьох доступним для людей засобом сполучення між великими відстанями. Неодноразові звернення виконавчих органів Житомирської міської ради, керівництва станції Житомир та Житомирської обласної державної адміністрації до ПАТ «Укрзалізниця» щодо відновлення курсування пасажирських потягів сполученням Житомир-Харків, Житомир-Одеса, Житомир-Барановичі та Житомир-Львів або запуску пасажирських поїздів через станцію Житомир до цього часу результату не дали.

Питання відновлення курсування вищевказаних пасажирських потягів належить виключно до компетенції ПАТ «Укрзалізниця». Відповідно до ст.19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, та в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України», - йдеться у відповіді на петицію.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року «Укрзалізниця» організувала пряме сполучення з Житомира до курортів Одеської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук потяг петиція  
Матеріали по темі