Влада

У Житомирській області побудують найбільше гуртожитків для військових-контрактників

11 May 2018, 15:05

У Збройних Силах України триває будівництво гуртожитків для військовослужбовців-контрактників – 184 житлових комплексів для розміщення 23 тисяч військовослужбовців військової служби за контрактом.

Про це 11 травня повідомляє сайт Міністерства оборони.

«Будівництво розпочалось на територіях військових містечок майже по всій території України — в 21 області. На даний час вже розпочато будівництво на 25 будівельних майданчиках. Це, зокрема, Житомир, Миколаїв, Новоград-Волинський, Конотоп, Бердичів, Кременчук, Броди, Дачне, Подільськ, Старичі, Мирне, Гончарівське та Десна. До кінця місяця планується завершити процес проведення закупівель послуг на будівництво казарм поліпшеного планування ще на 25 будівельних майданчиках», - йдеться у повідомленні.

Кожен майбутній гуртожиток — двохповерхова будівля, яка розрахована на 120 військовослужбовців. В Житомирській області побудують найбільше житлових комплексів – 22, в яких зможуть проживати 2750 військових.

«На реалізацію проекту з будівництва 184 житлових комплексів для Збройних Сил України для розміщення 23 тисяч військовослужбовців військової служби за контрактом передбачено фінансовий ресурс у сумі 2,6 млрд грн. Фінансування робіт буде здійснюватися наступним чином: 1,0 млрд грн – за спеціальним фондом за рахунок коштів, які надійшли до Міноборони від реалізації конфіскованого майна; 1,6 млрд грн – за загальним фондом Міністерства оборони України. Реалізація наймасштабнішого в історії нашої держави проекту будівництва житла для військовослужбовців Збройних Сил України триває», - зазначає Міноборони.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні у Житомирі на території військової частини в мікрорайоні Богунія почали будівництво трьох гуртожитків покращеного типу для військовослужбовців Десантно-штурмових військ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗСУ гуртожиток Міноборони  
Матеріали по темі