Місто

​Компанія «Євроголд» долучилась до проведення фестивалю «Крила» в парку біля житомирського літака

13 May 2018, 10:57

Компанія «Євроголд Індестріз ЛТД» підтримала проведення благодійного культурно-розважального фестивалю «Крила», який пройшов 12 травня біля літака в житомирському парку культури і відпочинку. «Євроголд» не вперше долучається до проведення масових заходів у Житомирі, а цього разу виступив генеральним партнером свята, на якому збирали кошти на реставрацію реактивного ТУ-104.

Цей літак давно став чи не головною «пам’яткою» парку. Дорослі пам’ятають його ще з дитячих років, зберігають у сімейних архівах ретро-знімки на крутому трапові чи у «кімнаті сміху», яка розміщувалася в салоні літака. Нині також чи не кожен маленький житомирянин починає свій похід до парку розваг з крилатого гіганта, крокуючи по сходам та дивуючись його розмірам.

Гордість «Аерофлоту» – єдиної громадянської авіакомпанії колишнього Союзу – давно потребує реставрації. Упродовж тривалого часу житомирський ТУ-104, вироблений в далекому 1958 році на Харківському авіазаводі, не ремонтувався та не обновлявся. Фарба на металевому корпусі облущилася, всередині довгі роки нагромаджувалося великогабаритне сміття – дошки й фанера, залишки проведення масових заходів.

Житомиряни вже не перший рік пишуть петиції, в яких просять відновити літак, який є унікальним у своєму роді, бо зберігся майже в первісному заводському варіанті.

«В Україні є лише три збережених ТУ-104: в Києві, Харкові та Житомирі», - писав у лютому 2016 року житомирянин Сергій Бовкун і пропонував міській владі організувати чистку і фарбування корпусу літака у відповідності з оригіналом.

У вересні 2017 року організатори фестивалю «Диводії» провелибіля літака «Ульотну толоку»: винесли із салону сміття та нанесли на перила трапів «космічні» малюнки.

І лише зараз зусиллями небайдужих людей стало можливим обновити зовнішній вигляд металевого красеня. Усім відвідувачам фестивалю пропонували придбати у волонтерів блакитний браслет за 20 благодійних гривень, аби внести свою частку в оновлення ТУ-104.

На фестивалі 12 травня було цікаво дорослим і малим. Різні локації для розвитку та розваг, каруселі поруч, смачна вулична їжа, автопарк і шоу байкарів – це неповний перелік програми відпочинку, яку підготували для житомирян організатори і партнери фестивалю.

«Через подібні заходи ми долучаємося до життя міста, засвідчуємо свою небайдужість щодо відродження речей, які мають для житомирян культурну цінність. Ми долучилися до проведення свята з відродження літака, цього символу і окраси житомирського парку відпочинку. Ми раді, що причетні до проведення цього фестивалю, на який приходили сім’ями, який об’єднав рідних, друзів, всіх житомирян, і який, віримо, допоможе житомирському літаку отримати оновлену зовнішність», - говорить представник заводу «Євроголд».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реклама Євроголд  
Матеріали по темі