Влада

До кінця року в Житомирській області планують побудувати 7 гуртожитків для військових

13 May 2018, 17:13

До кінця року побудують 7 нових гуртожитків для військових на території 30-ї окремої Новоград-Волинської Рівненської механізованої бригади (30 ОМБр).

Про це зазначив радник Президента України Юрій Бірюков, який разом із заступником Міністра оборони України, генерал-майором Олегом Шевчуком оглянув стан будівництва гуртожитків у Новограді-Волинському 13 травня, - пише сайт Житомирської ОДА.

За словами Юрія Бірюкова, планують побудувати п'ять гуртожитків для 30 ОМБр і два для 12-й окремого полку оперативного забезпечення.

«За планом ці гуртожитки мають бути повністю однаковими і зробленими під ключ. Тобто військовий, підписавши контракт, отримає ліжко-місце у такому гуртожитку. У наступному році планується побудувати ще гуртожитки, які будуть розраховані для військових, які підписали контракт на наступний термін. Кімнати в них будуть розраховані на три людини. Наступний етап – це побудова мікроквартир. Тобто військовий, який має звання сержант, зможе отримати таку мікроквартиру», – розповів Юрій Бірюков.

Кожна будівля розрахована на 125 ліжок для неодружених контрактників. Вона матиме два поверхи, на кожному з яких буде кухня. Загалом буде блокова система: дві кімнати, в кожній – по п'ять військових. Меблі і побутова техніка закуповуватиме Міністерство оборони.

Юрій Бірюков та Олег Шевчук також оглянули військову казарму, в якій вже закінчили першу чергу робіт. Усього планується 39 кімнат, 24 з яких вже готові. Розпочали роботи ще до 2014 року. Коли почалась війна, будівництво призупинили. Після завершення будівництва у казармі житимуть військовослужбовці разом із родинами.

На своїй сторінці у Facebook Юрій Бірюков зазначає, що у Житомирській області гуртожитки будуть збудовані в Житомирі, Новограді-Волинському та Бердичеві.

«…Вже 150 гуртожитків з проекту # 184общага пройшли торги на Прозоро. І вже 65 разів процедури визначили переможця ... І вже 32 договори підписано…Подольск. Миколаїв - 6. Дачне. Броди - 2. Старичі - 4. Мирне - 2. Новоград-Волинський - 3. Конотоп - 2. Гончарівське. Бердичів. Кременчук. Житомир - 4. Десна – 4…», - зазначив Юрій Бірюков.

Як повідомляв Житомир.info, у Збройних Силах України триває будівництво гуртожитків для військовослужбовців-контрактників – 184 житлових комплексів для розміщення 23 тисяч військовослужбовців військової служби за контрактом. У Житомирській області планують побудувати найбільше гуртожитків для військових-контрактників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бірюков військовий гуртожиток  
Матеріали по темі