Влада

​Житомирська область у «середняках» за кількістю звернень до антирейдерських комісій, - заступниця міністра юстиції

14 May 2018, 15:48

Як запобігти спробам рейдерського захоплення землі та вирішити проблемні ситуації, пов’язані із фермерськими господарствами, обговорювали на засіданні антирейдерського штабу. Участь у засіданні взяла заступниця міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова.

За словами чиновниці Кабміну, центральна та регіональна влада готова допомагати вирішувати конфліктні ситуації, і Житомирщина є яскравим прикладом співпраці влади та фермерів.



«Вона не є лідером зі скарг, не є лідером із проблематичних та конфліктних ситуацій. Ми за останніх півроку зібрали статистику. Перше місце – Київська та Дніпропетровська області. Точно не пам’ятаю, але десь всередині Житомирська область. Тобто, ситуація не є критичною. От саме створення штабу, де збираються представники всіх органів, які тим чи іншим способом можуть допомогти, оце якраз є дієвим інструментом. Коли ми штаб проводимо: якщо є питання до правоохоронних органів, то ось, будь ласка, правоохоронні органи, якщо є питання до екологічної інспекції - відразу до екологічної інспекції. Це ті дієві інструменти, які ми можемо використати. Якщо, не дай Боже, йдеться про дійсно рейдерське захоплення, перереєстрацію землі, корпоративних прав, бізнесу, нерухомості і так далі, то завжди наше управління юстиції допоможе звернутись до антирейдерської комісії, яка може відновити достатньо швидко ті чи інші права. По-друге те, що стосується попередження. Я абсолютно впевнена, що ця ініціатива важлива не тільки з точки зору юридичної допомоги, але важлива і для того, щоб довести людям, що ми завжди готові дивитись в обличчя, ми завжди готові чути і вирішувати проблеми кожного селянина, кожного громадянина», - сказала заступник Міністра юстиції Олена Сукманова.

Як повідомляв Житомир.info, на час посівної в Житомирській області відновив роботу антирейдерський штаб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: антирейдерський штаб рейдер ОДА земля  
Матеріали по темі