Влада

​Затриманий у Житомирі лейтенант поліції отримав 4 тис. грн від водія, який нетверезим сідав за кермо, - військова прокуратура

16 May 2018, 10:44

Патрульний поліцейський, якого 15 травня затримали на хабарі, отримав на свою банківську карту 4 тисячі гривень за нескладання протоколу за водіння у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.

Про це Житомир.info повідомив заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, майор юстиції Олексій Рихлюк.

«16 травня 2018 року військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України на Житомирщині викрито та затримано лейтенанта поліції, інспектора роти №1 Управління патрульної поліції в Житомирській області Департаменту патрульної поліції НП України. Затримання проводилося спільно із слідчими та співробітниками управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБ України в Житомирській області та Управління внутрішньої безпеки ДВБ Національної поліції в Житомирській області в ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України», - розповів Олексій Рихлюк.

Було встановлено, що вказаний правоохоронець у період з 12 по 15 травня вимагав та отримав від громадянина України неправомірну вигоду в сумі 4 тисячі грн за нескладання щодо нього протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 КУпАП: «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції».

За даними військової прокуратури, під контролем правоохоронних органів громадянин перерахував грошові кошти на вказаний поліцейським картковий рахунок. Під час проведення невідкладних слідчих дій останнього затримали в порядку ст. 208 КПК України.

«Наразі затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, подача до суду клопотань про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, відсторонення від посади та арешт вилученого майна», - повідомив Олексій Рихлюк.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 15 травня в Житомирі затримали двох житомирських поліцейських за підозрою в отриманні неправомірної вигоди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар хабарник патруль  
Матеріали по темі