Події

У Києві тривають слухання у справі полковника Без’язикова з Житомира: тримання під вартою продовжили до липня

16 May 2018, 12:37

Шевченківський суд продовжив до 13 липня строк тримання під вартою полковника ЗСУ з Житомира Івана Без'язикова, обвинуваченого у державній зраді та участі у терористичній організації.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

«Обвинувачений уже перебуває під вартою близько півтора року. Сам Без'язиков заявив, що сприймає це як психологічний тиск. Адвокати просили змінити тримання під вартою на домашній арешт із електронним браслетом або заставу. Вони говорили про міцні соціальні зв'язки їх клієнта, що він має дружину і трьох дітей. Також захист передав суду медичну довідку, що мати обвинуваченого, жінка 1932 р.н., хворіє на онкозахворювання», - йдеться у повідомленні.


Прокурор Олег Пересада наполягав на продовженні тримання під вартою.

«Деякі свідки особисто знайомі з паном Без'язиковим... певний час вони перебували у службових відносинах. Свідки ще не допитані», - сказав він.

Крім того прокурор вкотре заявив, що є дані, наче Без'язиков не хотів і не намагався повернутися на підконтрольну Україні територію і тому є ризик ухилення від слідства і суду шляхом його втечі в окуповані райони Донецької і Луганської областей. Коли прокурор це говорив, Без'язиков вигукнув: «Ваша честь, заперечую!».

«Намагаються Без'язикова зробити цапом-відбувайлом! Я знайшов в інтернеті публікації сбушних блогерів, що Без'язиков нібито якісь секретні карти наших військових нібито передав бойовикам... Це абсолютний нонсенс і брєд... На одного нашого солдата було 16 їхніх. Яке зливання ситуації?! В Генеральному штабі просто не було інформації, тому що там був просто хаос!», - заявив адвокат Олег Веремієнко.


Крім того, суд розглянув деякі клопотання і заперечення обвинуваченого, з яких задовольнив тільки одне, вказавши, що інші вже були розглянуті. Суд ухвалив надати Без'язикову копію журналу судового засідання від 1 вересня 2017, коли прокурор зачитував обвинувальний акт. Обвинуваченого цікавить порядок і обсяг дослідження доказів.

15 травня суд продовжував досліджувати аудіозапис засідання від 13-14 грудня 2016 року із обрання запобіжного заходу Івану Без’язикову.

Звукозапис досліджують уже четверте засідання поспіль. Цей доказ заявлений стороною обвинувачення. Прокурор хотів дослідити деякі уривки, але захист наполіг, щоб слухати повністю. Суд продовжить відтворювати аудіозапис у наступному засіданні, що заплановане на червень.


Нагадаємо, 7 лютого, під час судового засідання Без’язикову продовжили термін тримання під вартою до 7 квітня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, 22 січня Шевченківський суд відмовив в охороні родині полковника Без’язикова з Житомира, якого підозрюють у держзраді.

15 січня 2018 року Шевченківський суд долучив до справи про держзраду, в якій фігурує полковник ЗСУ з Житомира Іван Без'язиков, розшифровані телефонні розмови. Також військовий поросив для своєї родини охорону.

16 серпня 2014 року Іван Без’язиков потрапив у полон бойовиків під час виконання завдання в зоні АТО, біля села Степанівка. 5 липня полковника ЗСУ Без’язикова, який майже два роки був у полоні, звільнили. 12 грудня Івана Без'язикова затримали за підозрою у співпраці з так званою «ДНР». Дружина полковника розповіла подробиці його затримання. Полковника Без'язикова з Житомира госпіталізували з зали Шевченківського суду,засідання перенесли. На брифінгу 13 грудня представник СБУ повідомив, що полковник Іван Без’язиков, якого затримали за підозрою у співпраці з «ДНР», мав посвідчення, підписане лідером бойовиків Олександром Захарченком, а після звільнення з полону їздив до міста Ростов-на-Дону, де зустрічався з кураторами із ФСБ. 16 січня 2017 року Київський суд не задовольнив апеляцію полковника Без'язикова з Житомира і залишив його під вартою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Без'язиков суд держзрада  
Матеріали по темі