Влада

​З міського бюджету Житомиру виділили майже 4 млн грн на зарплату медикам і 7 млн грн на гімназію №3

17 May 2018, 12:39

На виплату зарплати за травень працівникам медичних закладів Житомира з міського бюджету вділили 3 млн 782 тис. 600 грн.

Таке рішення ухвалили на позачерговій сесії міської ради 17 травня під час розгляду питання по внесення змін до рішення про міський бюджет на 2018 рік.

«2 млн 800 тис. грн виділяється на ЦМЛ №1, 776 тис. грн – на ЦМЛ №2 та 208 тис. грн – на дитячу лікарню. Більше коштів виділяється на лікарню №1 через зімни в первинній ланці, також там є пологове відділення, інфекційне», - пояснила розподіл коштів начальник управління охорони здоров’я Марія Місюрова.

Крім того, 7 млн грн виділили на реконструкцію гімназії №3 та планували виділити 690 тис. грн на демонтаж будівлі вечірньої школи по вул. Івана Кочерги.

Суперечку викликало питання про знесення будівлі вечірньої школи, земельну ділянку під якою планують продати з аукціону.

«Треба цю суму виділити. Але ж ми цю ділянку виставляємо на аукціон? То внести пропозицію, щоб переможець повернув цю суму», - запропонував депутат від ВО «Батьківщини» Валерій Горб.

Йому заперечив радник мера, член фракції Блоку Петра Порошенка Олександр Черняхович.

«Ми маємо в центрі міста аварійну будівлю, нам треба її знести, а вже потім продавати ділянку», - пояснив мера Олександр Черняхович.

Голова фракції ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк допитувалося, чи шукали інвестора, який би викупив цю будівлю, реконструював її, і чи сформована земельна ділянка під цією будівлею.

«Я пропоную в програмі (розвитку освіти) цей пункт залишити, але з бюджету кошти не виділяти та шукати інвестора», - сказав мер Сергій Сухомлин.

Також за рекомендацією гуманітарної комісії мер поставив на голосування пропозицію про виділення 1 млн 466 тис. грн на ремонт асфальтного покриття в дитячій лікарні та 1 млн 496 тис. грн на ремонт ґанку з пандусом в дитячій поліклініці на вулиці Ріхтера. Цю пропозицію підтримали 28 депутатів – рішення прийняте.

Всього на сесії планували розподілити 12 млн 206 тис. 588,37 грн.


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськрада медик зарплата  
Матеріали по темі