Події

Поблизу житомирського університету поліцейські виявили в автомобілі гранату

17 May 2018, 12:58

На Житомирщині триває операція «Зброя та вибухівка». Упродовж двох останніх днів поліцейські виявили та вилучили у жителів області мисливську рушницю, обріз, понад сотні набоїв, порох та гранати.

Про це інформує прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«16 травня у ході проведення розшуково-оперативних заходів працівники кримінальної поліції спільно зі спецпризначенцями КОРДу зупинили на вулиці обласного центру «Mercedes-Benz» під керуванням 29-річного жителя м. Бердичева. Під час огляду салону транспортного засобу серед речей, що належать пасажиру, 40-річному бердичівлянину, поліцейські виявили корпус гранати Ф-1 та запал до неї. Виявлений боєприпас було вилучено та направлено на експертне дослідження, а його власника затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Триває перевірка щодо причетності затриманого до інших протиправних діянь», - йдеться у повідомленні.

Законодавством за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

За інформацією читачів, поліцейські затримували бердичівлянина по вулиці Коцюбинського, яка знаходиться поруч з державним університетом ім. І. Франка.

Як повідомляв Житомир.info, зранку, 16 травня, біля бердичівського парку місцеві жителі знайшли гранату Ф1 без запалу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція бердичівлянин граната  
Матеріали по темі