Економіка

​Апеляційний суд не пом’якшив вирок жительці Житомирської області, чий 8-річний син загинув на пожежі

17 May 2018, 16:41

На Житомирщині засуджено за бездоглядність матір, яка залишила самих трьох малолітніх дітей, унаслідок чого одна дитина загинула під час пожежі.

Про це 17 травня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Установлено, що 47-річна жителька с. Болячів Брусилівського району у серпні 2016 року, залишивши вдома без догляду дітей 5, 8 та 12 років, разом із своїм співмешканцем пішла до знайомих святкувати день народження. Не дочекавшись матір, яка так захопилася святкуванням із вживанням алкогольних напоїв, що була відсутня майже 7 годин, зголоднілі діти, у пошуках їжі, взялися розігрівати страву на електричній плиті. Однак несправний електроприлад призвів до замикання електропроводки та виникнення у будинку пожежі. Унаслідок таких трагічних подій 8-річний хлопчик помер від токсичного диму, його двоє сестричок потрапили до лікарні, одна з них - з опіками», - поінформувала прокуратура.

Сім’я, у якій сталася трагедія унаслідок бездоглядності матері, ще з 2008 року перебувала на обліку як така, що знаходиться у складних життєвих обставинах, - наголошує прес-служба. Крім цього, протягом 2014-2015 років соціальні служби неодноразово вилучали дітей та поміщали до дитячих реабілітаційних закладів.

«Вироком Брусилівського районного суду жінку визнано винною у вчиненні злочину за ст. 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною) КК України та засуджено до 3-х років обмеження волі. Ухвалою апеляційного суду Житомирської області від 10.05.2018 скаргу обвинуваченої щодо пом’якшення покарання та призначення умовного терміну - відхилено, а вирок суду першої інстанції залишено без змін», - повідомляє прокуратура.

Нагадаємо, ліквідація пожежі тривала майже 7 годин. По прибуттю рятувальники встановили, що веранда будинку повністю згоріла, а дах впав всередину помешкання. За диваном у кімнаті вони знайшли дитину 2011 року народження, у другому її куті на підлозі - дівчинку 2006 року народження. Тіло 8-річного хлопчика було виявлено на підлозі іншої кімнати без ознак життя.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа прокуратура бездоглядність загибель  
Матеріали по темі