Суспільство

Житомирському десантнику, який воював разом з батьком, відкрили дошку пам’яті в річницю загибелі

17 May 2018, 17:21

У селі Студениця Глибочицької ОТГ Житомирської області відкрили меморіальну дошку загиблому в 2016 році АТОшнику Олексію Євдощуку.

Про це 17 травня Житомир.info повідомили у Глибочицькій ОТГ.

«17 травня 2018 року на фасаді приміщення Студеницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відкрито меморіальну дошку загиблому учаснику АТО, колишньому учню цієї школи Олексію Євдощуку. Народився Олексій 10 квітня 1985 року у Житомирі в сім’ї простих порядних людей. Після закінчення Студеницької ЗОШ у 2002 році був призваний до лав Збройних Сил України. Військову службу проходив у Житомирі. Потім упродовж 6 років працював у м. Києві у Десант-Безпеці України, а згодом у розформованому підрозділі міліції особливого призначення «Беркут». У серпні 2014 року, під час третьої хвилі часткової мобілізації, Олексій був призваний військовослужбовцем 4-ї роти 2-го батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади м. Житомира. Разом з ним пішов служити і його батько. Служив за контрактом. Зустрів смерть в декількох кілометрах від позиції свого батька», - повідомили в ОТГ.

З перших днів війни боєць був на фронті, пройшов найзапекліші бої: Карачун, Саур-Могила, Донецький аеропорт. Йому вдалося ціною власного життя врятувати своїх хлопців-побратимів, завчасно повідомивши їх про небезпеку. У Олексія залишилася дружина та син Назар.

На відкритті дошки були присутні батьки та рідні героя, побратими, однокласники, учні та педагогічний колектив школи, жителі громади. Освятив пам’ятний знак настоятель Свято-Успенського храму отець Андрій.

Присутні вшанували пам’ять про Олексія Євдощука хвилиною мовчання і поклали квіти до пам’ятної дошки та могили на сільському кладовищі, - розповідають в ОТГ.

Як повідомляв Житомир.info, десантник 95 бригади Олексій Євдощук загинув 17 травня 2016 року в Генічеську Херсонської області. 18 травня з ним попрощалися у приміщенні військової частини в Житомирі на Богунії. Поховали бійця 19 травня у селі Студениця Коростишівського району.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Євдощук АТО меморіальна дошка  
Матеріали по темі