Суспільство

​Житомирська область отримала «гуманітарку» з Індії: сироватку від сказу та проти зміїної отрути

18 May 2018, 09:54

Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України, Житомирська область отримала лікарські засоби, які були надані Посольством Індії в Україні у якості гуманітарної допомоги.

Про це повідомив начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Березовський, – повідомив 18 травня прес-центр УОЗ.

За словами фахівця, зокрема, в область надійшли антитоксин правцевий, антирабічний імуноглобулін (для лікування сказу), дифтерійний антитоксин та антитоксин проти зміїної отрути.

«Наявних лікарських засобів достатньо, щоб забезпечити повну потребу в них лікувально-профілактичних закладів до кінця 2018 року», - запевнили в управлінні охорони здоров’я.

Зараз управління проводиться розподіл гуманітарної допомоги по районам.

Нагадаємо, 11 травня 2018 УОЗ повідомила, що нова партія вакцин проти кору, паротиту та краснухи доставлена в регіони України, в тому числі і в Житомирську область.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2017 року Житомирська область очікувала поставки ін’єкційної вакцини проти поліомієліту, на початку 2018 року Житомирська дитяча лікарня додатково отримала 1200 доз вакцини КПК. У квітні 2018 комунальне підприємство «Фармація» забезпечило свої аптечні пункти у міських лікарнях Житомира вакциною проти сказу вартістю 440 грн за одиницю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сироватка вакцина УОЗ  
Матеріали по темі