Економіка

Житомирські аудитори не дали КП «Центр інвестицій» придбати обладнання для будівництва сонячної електростанції

18 May 2018, 11:11

Завдяки аудиторам Житомирської області замовник прийняв рішення про відміну торгів на суму понад 325 млн грн.

Про це інформує прес-служба управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Державні аудитори управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області під час аналізу інформації та документів, розміщених на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель КП «Центр інвестицій» Житомирської міської ради, попередили порушень у сфері закупівель на понад 325 млн грн. За результатами аналізу встановлено, що тендерна документація КП «Центр інвестицій» на придбання обладнання для будівництва наземної сонячної електростанції не відповідала вимогам законодавства. Для вжиття заходів аудитори надіслали на адресу КП «Центр інвестицій» Житомирської міської ради рекомендації щодо усунення порушень та недопущення їх надалі. Замовник узяв до уваги подані рекомендації та відмінив торги», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 16 травня 2018 року на черговому засіданні члени виконкому затвердили висновок щодо доцільності залучення кредиту від ПАТ АБ «Укргазбанк» для реалізації інвестиційного проекту «Будівництво наземної сонячної електростанції на території Глибочицької сільської ради Житомирського району».

За планом реалізації проекту, завершити всі роботи по будівництву сонячної електростанції та перейти до оформлення договору купівлі-продажу електроенергії з Держпідприємством «Енергоринок» мали на початку червня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, 19 квітня 2017 року Житомирська міська рада оприлюднила меморандум про партнерство КП «Центр інвестицій» зі словенською компанією «RIKO d.o.o» й Центром міжнародного співробітництва та розвитку CMSR, а на сесії 20 квітня депутати міської ради одноголосно підтримали будівництво сонячної електростанції. 22 лютого цього року під час звіту про роботу за 2017 рік Сухомлин називав цей проект одним з двох найбільш масштабних на поточний рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудитори центр інвестицій тендер  
Матеріали по темі