Місто

У Житомирі пікетувальники біля обласної Служби автодоріг вимагали відставки діючого начальника

22 May 2018, 13:33

Більше двох десятків активістів вранці 22 травня пікетували Службу автомобільних доріг в Житомирській області. Та неабияк, а з понівеченими шинами та плакатами, які наклеїли на своїх автівках, із написами: «Водії вимагають відставки керівництва С.А.Д», «Кононенко та Гройсман, заберіть свого наставника», «Не вмієш працювати – П.Н.Х.!». Чому, власне, зібрались та чого конкретно вимагають, запитуємо співорганізатора акції Сергія Ткачука.

«Обурені станом нинішнього дорожнього покриття. Ми вимагаємо відставки нинішнього керівника Служби автомобільних доріг Савченка Геннадія Васильовича. Друге, ми вимагаємо створення робочої групи, до складу якої будуть входити представники правоохоронних органів, які будуть розслідувати діяльність Служби автомобільних доріг хоча б за два останніх роки. Також ми вимагаємо встановлення мобільних вагових комплексів на території області», - розповідає голова ГО «Поліський Щит» Сергій Ткачук.


Далі учасники акції стали наполягати на особистій зустрічі з начальником Служби автодоріг, проте на прохідній САД повідомили, що той нині перебуває на селекторній нараді. Така відповідь мітингарів не задовольнила і вони, озброївшись гучномовцем, пішли перекривати дорогу по вулиці Покровській, пропускаючи лише автівки з дітьми та громадський транспорт.

Чому керівництво служби не виходить на перемовини до мітингарів та чи будуть хоч якось реагувати на акцію протесту згодився відповісти заступник начальника Андрій Золотько.

«Ніяких дій від громадськості не було, для всіх це легкий шок. Якщо люди хочуть спілкуватися, то вони йдуть на спілкування: роблять запит офіційний на зустріч. А розмовляти з гучномовців... Я думаю, що у людей просто це такий бізнес, прийти і поговорити. Хочете конструктивної розмови, приходьте і будемо конструктивно розмовляти. Покажемо всі плани, що робиться, коли робиться, де робиться і вся ця інформація відкрита, вона є у нас на сайті Служби. Вся Служба робить у штатному режимі. На сьогоднішній час проходить всеукраїнська селекторна нарада Укравтодору. Керівник знаходиться на селекторі, іще на минулому тижні була офіційна телеграма про це», - пояснює заступник начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області Андрій Золотько.

Учасники акції протесту запевняють: будуть проводити подібні акції й надалі, допоки не буде якісного покриття на дорогах міста та області.

Як повідомляв Житомир.info, 4 квітня цього року Служба автомобільних доріг у Житомирській області повідомляла про хуліганський напад та нанесення матеріальної шкоди приміщенню.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД акція дороги активісти Золотько  
Матеріали по темі