Влада

Житомирська облрада хоче ввести преференції для місцевих деревообробників при купівлі сировини на аукціоні

22 May 2018, 17:32

Житомирська обласна рада хоче звернутися до Кабінету міністрів України щодо забезпечення лісосировиною місцевих деревообробників.

Проект рішення сесії з відповідним зверненням 22 травня опублікований на сайті облради.

«Суб’єкти господарювання деревообробної галузі неодноразово зверталися в обласну раду та облдержадміністрацію з проханням посприяти у вирішенні питання щодо закупівлі на аукціонних торгах необхідної кількості сировини для виробництва. На їхню думку, діюча процедура проведення аукціонних торгів недосконала і не завжди відповідає інтересам зокрема малого й середнього бізнесу. В аукціонних торгах, які проводить «ТБ Всеукраїнська лісова біржа», беруть участь покупці з інших областей, через яких деревообробні підприємства нашого регіону не в змозі купити необхідну їм кількість сировини, тоді як їхні потужності дозволяють переробляти заготовлену в області сировину. Неможливість закупити необхідну кількість сировини на аукціоні, призводить до скорочення виробництва і погіршення фінансових результатів діяльності цих підприємств, що негативно позначається на зарплатах працівників і на сумі податків до бюджету. Така ситуація також, в певній мірі, сприяє існуванню тіньового ринку реалізації деревини», - йдеться у зверненні.

Обласна рада просить Кабінет міністрів визначити, що 30% від загального обсягу необробленої деревини, виставленого для продажу на аукціоні, реалізується місцевим деревообробникам. Звернення планують ухвалити на черговый сесії облради 31 травня.

Як повідомляв Житомир.info, в березні цього року обласне управління СБУ повідомило про викриття механізму систематичного розкрадання лісоматеріалів у одному з держлісгоспів Житомирщини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада деревина деревообробка  
Матеріали по темі