Суспільство

У Житомирській області у перші класи «нової української школи» підуть більше 10 тисяч дітей

24 May 2018, 11:55

Цього року на Житомирщині 10,3 тисяч дітей випускаються з дошкільних закладів освіти та підуть у перший клас у новому навчальному 2018/2019 році.

Про це 24 травня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на управління освіти і науки ОДА.

«За інформацією управління, більше 20% від усіх дітей, які відвідують дошкільні заклади освіти, а це 51,2 тисячі, випускаються із ДНЗ Житомирщини. Цього року 10,3 тисячі дітей йдуть у перший клас у новому навчальному році. Усі першокласники будуть навчатись за новою програмою згідно стандартів Нової української школи», - інформує ОДА.

Дошкільні заклади самостійно визначають дату випуску із навчальних закладів, - уточнюють в управлінні. В основному це кінець травня-початок червня.

За даними ОДА, на Житомирщині функціонує 695 дошкільних навальних закладів та 689 шкіл, в тому числі 5 шкіл-інтернатів. Свято останнього дзвоника у всіх загальноосвітніх закладах Житомирщини пройде 25 травня. Зокрема, завершать навчання майже 6 тисяч випускників 11 класів та майже 12 тисяч 9-класників.

Нагадаємо, в більшості житомирських шкіл урочисті заходи з нагоди завершення навчального року пройдуть 30 травня.

Як повідомляв Житомир.info, до серпня держава обіцяє надрукувати підручники, за якими навчатимуться майбутні першокласники. Як зараховуватимуть до перших класів житомирських дітей за новими правилами, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа нова українська школа школяр  
Матеріали по темі