Суспільство

У Житомирській області 10 школярів відсторонили від ЗНО через мобільні телефони

25 May 2018, 12:53

У Житомирській області поліцейські охорони запобігли порушенням під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання – використанню мобільних телефонів.

Про це 25 травня повідомила прес-служба управління поліції охорони в Житомирській області.

«З 22 травня на Житомирщині, як і у всій країні, пройшла одна з найбільш масштабних сесій зовнішнього незалежного оцінювання знань. Абітурієнти складали іспит з математики, української мови та літератури. Професійну охорону та дотримання правил проведення на пунктах ЗНО, що працюють в області, забезпечують поліцейські УПО в Житомирській області. Задля безпечного та неупередженого проведення тестувань поліцейські здійснюють сканування учнів ручними оглядовими детекторами для виявлення будь-яких засобів зв’язку, пристроїв зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, що не передбачені процедурою тестування. Також вони забезпечують цілісність контейнерів з документацією та тестовими завданнями від початку і до кінця роботи пункту ЗНО», - інформує прес-служба.

Так, 22 травня на 14 пунктах проведення ЗНО правоохоронці виявили три випадки використання мобільних телефонів, а 24 травня на 44 пунктах тестування – вже 7 таких випадків.

«Абітурієнтів, які порушили правила, працівники центру оцінювання якості освіти відсторонили від подальшого проходження тестових завдань», - резюмує управління.

Нагадаємо, ЗНО з української мови та літератури в Житомирській області складали більше 11 тисяч абітурієнтів, а явка на ЗНО з математики 22 травня склала 95%.

Як повідомляв Житомир.info, цього року в Житомирській області на ЗНО зареєструвалися на 40% більше абітурієнтів, ніж рік тому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗНО телефон випускник поліція охорони  
Матеріали по темі