Влада

У житомирському управлінні ДФС розповіли подробиці обшуків у підпільному цеху з виробництва псевдоалкоголю

25 May 2018, 14:44

Житомирські податківці провели обшуки у приміщенні, де з рідини для омивання автомобільного скла міг виготовлятись спирт, який в подальшому використовувався для виробництва підробленої горілки.

Вранці 25 травня співробітники ДФС виїхали на місце цього підпільного цеху, який розташувався в селі Бердичівського району, та вилучили обладнання та вже виготовлені речовини. За словами першого заступника начальника головного управління ДФС Івана Гілети, це виробництво було достатньо потужним, щоб виготовляти небезпечний для здоров’я спирт у великих об’ємах. Наразі на місці тривають слідчі дії, правоохоронці вже вилучили обладнання на суму близько півмільйона гривень, близько двох тонн рідини із характерним запахом сприту та навіть автомобілі, які могли використовуватись для транспортування виготовленої продукції.


«Слідчим управлінням ГУ ДФС України в Житомирській області під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, яке зареєстроване за частиною 3 статті 204 Кримінальний кодекс України. Виявлено підпільний міні-завод по виготовленню спиртової продукції. Даний спирт виготовлявся з технічної рідини, яка використовується як омивач для скла автомобілів. Даний завод тільки почав свою діяльність. Якщо подивитися на самому заводі, то ще навіть повністю обладнання не було змонтоване. Тобто, він щойно почав діяльність. На даний час місця реалізації встановлюються. Але даний спирт вони починали реалізовувати з Житомирської області, але також переходили на межі усієї України», - каже перший заступник начальника головного управління ДФС у Житомирській області Іван Гілета.

Голова сільської ради, на території якої діяв підпільний завод, який міг виготовляти спирт, каже: до нього кілька разів звертались підприємці, які, за їх словами, хотіли зареєструвати виробництво тут.

«У цих приміщень є власник і він на своїй території надав дозвіл, я точно не знаю, на продаж, або оренду, підприємцю, який мав намір і має намір проводити виготовлення омивачів для авто, «незамерзайок» для авто, рідини для розпалювання мангалів і таке інше. Туди вкладаються великі кошти, підприємець має намір зареєструватись на території сільської ради для того, щоб податки йшли до нас. Оце і все, що я знаю. Розпорядником цих земель є управління Держгеокадастру в Житомирській області, тобто ми цими землями не розпоряджаємось і приміщення, звісно, також не наші», - розповідає голова Великоп'ятигірської сільської ради Олег Коріненко.

Якщо ж податківцям вдасться встановити факт злочину, то стаття передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі від п'яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення.

Як повідомляв Житомир.info, на Житомирщині прокуратура спільно з податківцями викрила підпільний цех з виробництва фальсифікованого алкоголю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДФС обшуки фальсифікований спирт Гілета  
Матеріали по темі