Події

Шахраї продовжують дурити жителів Житомирської області: жінка віддала 18 тисяч за сина, а продавчиня – 2 тисячі за чужі документи

27 May 2018, 11:45

24 травня жителька Коростенського району повірила незнайомцям, та, вважаючи, що робить добру справу, віддала їм 2 тисячі гривень.

Про це повідомляє прес-служба поліції Житомирської області.

«За словами 65-річної жительки району, яка працює продавцем у сільській крамниці, неприємність сталася з нею уранці. Близько 10-ї до торгівельного закладу зайшов невідомий чоловік та побідкався, мовляв, загубив важливі документи. Запитав, чи часом ніхто не знаходив їх. Почувши заперечення, звернувся з проханням до продавчині: раптом вона знайде або хтось принесе папери, він готовий заплатити за знахідку та лишив свій номер телефону. Згодом до крамниці дійсно завітав ще один відвідувач і повідомив, що знайшов чужі документи. Відтак жінка одразу зателефонувала до власника зі втішною новиною. Добродій погодився залишити знайдені ним папери за певну винагороду, на що власник погодився, от тільки зауважив, що зможе прийти не раніше, ніжза півгодини. Однак чоловік чекати не міг, відтак власник документів попросив продавчиню видати грошову винагороду у 2 тисячі гривень «у борг». Мовляв, він одразу ж відшкодує всі витрати, як тільки прийде», - йдеться у повідомленні.

Жінка повірила незнайомцеві та віддала гроші. От тільки ні за півгодини, ні пізніше ніхто за «документами» не з’явився та грошей, звісно, не повернув. Нині триває з’ясування обставин події та встановлення осіб правопорушників у рамках досудового розслідування, розпочатого за ст. 190 (Шахрайство) КК України.

25 травня до поліції звернулась жителька села Довжик Житомирського району із повідомленням про шахрайство, у результаті якого вона втратила значну суму грошей.

«Як розповіла заявниця, близько 4.00 на її мобільний зателефонував незнайомець та повідомив, що син побив людину і за такі дії йому загрожує кримінальна відповідальність у вигляді ув’язнення. Шахрай настільки переконав жінку у реальності події, що вона, не дивлячись на досить ранню пору, приїхала до обласного центру, де з терміналу переказала гроші на вказаний незнайомцем рахунок – 18 тисяч гривень. І лише після цього зв’язалась з сином та дізналась, що жодних неприємностей з ним не траплялось», - повідомляють правоохоронці.

Нині за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять заходи для встановлення причетних до кримінального правопорушення осіб та водночас застерігають жителів області: не будьте легковірними і не збагачуйте шахраїв.

Як повідомляв Житомир.info, 8 травня 2018 року в Житомирі працівники кримінальної поліції спільно зі спецпідрозділом управління превентивної діяльності ГУНП затримали двох чоловіків за підозрою у причетності до шахрайства типу «ваш син у поліції».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрайство ГУНП  
Матеріали по темі