Влада

У квартирі в Бердичеві, де отруїлися 8 людей, був засмічений димохід, а вентиляційний отвір закритий пінопластом, - комісія Держпраці

29 May 2018, 12:33

У квартирі в місті Бердичів Житомирської області, де у березні 2018 чадним газом отруїлися 6 дорослих і двоє дітей, концентрація чадного газу в 21 раз перевищувала норму.

Про це 25 травня повідомив сайт управління Держпраці в Житомирській області з посиланням на першого заступника начальника управління Вадима Степанчука.

«Трагедія сталася 5 березня 2018 року в одній з квартир будинку по вулиці Білопільській у місті Бердичеві Житомирської області. Внаслідок отруєння чадним газом загинули 8 осіб, з них двоє дітей. Під час розслідування члени комісії, створеної Державною службою України з питань праці, обстежили системи газопостачання і стан димових та вентиляційних каналів приміщень квартири, де сталася аварія. Комісією з’ясовано, що концентрація оксиду вуглецю у квартирі, де сталася аварія, перевищувала допустиму норму у 21 раз. Також члени комісії встановили 5 технічних та 6 організаційних причин, які призвели до настання аварії, пов’язаної з використанням газу у побуті», - поінформувало управління.

За даними управління, 8 людей загинули, зокрема, через засміченість сажею і золою димоходу печі, закритий двома шматками пінопласту вентиляційний отвір над вхідними дверима, руйнування верхнього ряду цегли оголовка димового каналу, використання твердого палива для опалення газової опалювальної печі, а також ряду причин, пов’язаних із неналежним виконанням обов’язків пічником, директором комунальної організації, яка обслуговувала даний будинок, та майстром технічної дільниці.

Голова комісії з проведення технічного розслідування даної аварії Вадим Степанчук повідомив, що результати технічного розслідування вже передані до правоохоронних органів, а за фактами порушень відкрито кримінальне провадження. За результатами техрозслідування члени колегії прийняли одноголосне рішення щодо анулювання дозволу на виконання робіт з обстеження, ремонту і чищення димарів комунальній організації, яка обслуговує будинок по вулиці Білопільській у Бердичеві.

Нагадаємо, 5 березня 2018 у приватному будинку в Бердичеві виявили тіла 8 загиблих людей, в тому числі двох дітей.

Як повідомляв Житомир.info, в місті оголошували жалобу, а 7 березня з загиблою родиною попрощалися біля міського моргу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: чадний газ отруєння загибель Держпраці  
Матеріали по темі