Здоров'я

​На сучасне неврологічне відділення Житомирської обласної лікарні витратили близько 7 млн грн

29 May 2018, 15:41

У Житомирі в обласній клінічній лікарні імені Олександра Гербачевського 29 травня відкрили сучасне неврологічне відділення з блоком інтенсивної терапії.

За словами головного лікаря, відділення облаштували за світовими стандартами інсультології, починаючи від спеціального дороговартісного медичного обладнання і закінчуючи функціональними ліжками.


Пацієнтам відділення будуть безкоштовно робити комп’ютерну томографію, ангіографію судин головного мозку, а в разі ішемічного інсульту, за потреби, проводитимуть тромболітичну терапію. Медики переконані: усе це в комплексі допоможе зменшити смертність та інвалідизацію пацієнтів.

«Цей блок розрахований на 6 реанімаційних ліжок. Вже введені в штат працівників цілодобовий пост лікаря і два пости медичної медсестри. Ця технологія, яка розчиняє тромби у головному мозку, передбачає точне визначення маси тіла пацієнта. Ми знайшли два ліжка, які дають можливість у лежачому положенні зважити пацієнта. Таке одне ліжко, щоб ви знали, коштує 10 тисяч євро», - розповідає головний лікар обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.

Кошти на ремонт та облаштування відділення, а це майже 7 млн грн, дали з обласного та державного бюджетів.

«Нове відділення неврології, яке ми відкриваємо в обласній лікарні - це об’єкт «символ якісних змін». Співфінансування надавалося з двох бюджетів: обласного і Державного фонду регіонального розвитку. Загальна вартість цього відділення - 6 млн 800 тис. грн. Більшу частину виділив Державний фонд регіонального розвитку - це 4,5 млн грн, інші кошти було виділено при підтримці депутатського корпусу», - каже голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Разом із тим, очільники області зауважують: до кінця року в обласній лікарні планують відкрити ще одне реанімаційне відділення та придбати другий ангіограф.

«Це тільки початок відкриття об’єктів, які стосуються медичної галузі. Цього року ми іще відкриємо центр вертебрології для учасників АТО. В обласній лікарні ми так само плануємо до кінця року відкрити іще одне реанімаційне відділення», - ділиться голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

«Зараз усі громади області будуть збирати кошти і за підтримки держави буде куплений іще один ангіограф, вартість якого 26 млн грн», - додає голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня інсульт відділення  
Матеріали по темі