Політика

Під час акції на підтримку Олега Сенцова житомиряни збирали підписи за звернення до президента

30 May 2018, 13:00

На майдані Корольова у Житомирі 30 травня зібралось кілька десятків людей. Вони тримають в руках плакати із написами «Врятуйте Олега Сенцова» та «#FreeSentsov». Таким чином житомиряни долучилися до всесвітньої акції на підтримку українського кінорежисера, сценариста та письменника, громадського активіста родом із Криму Олега Сенцова, який наразі є політичним в'язнем у Російській Федерації. 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Люди кажуть: прийшли висловити свою солідарність із українцем, який перебуває у «ворожому полоні».


«Олег Сенцов - політичний в’язень в Російській Федерації, яка є окупантом України. Мені це не подобається, бо його примусово затримують у в’язниці, катують. Це неправильно», - каже учасник акції Тимофій Осадичук.

«Саме тому, що ця людина, Олег Сенцов, перебуває ворожому полоні як громадянин України, я як громадянин України, висловлюю свою підтримку цій людині і всім політв’язням», - розповідає учасниця акції Діана Кучеренко.

Під час акції на підтримку українського режисера представники Національного корпусу збирали підписи громадян для ініціації звернення депутатів облради до Петра Порошенка із вимогою якнайшвидшого звільнення політичних в’язнів.

«Ми ініціюємо звернення до голови Житомирської обласної ради, щоб підняти питання на сесії і звернутись до керівництва країни, до президента щодо звільнення Олега Сенцова, який вже кілька тижнів голодує, та інших політв’язнів», - сказав представник Національного корпусу Олег Чечевиця.

Як повідомляв Житомир.info, у Росії українського кінорежисера Олега Сенцова, а також активіста Олександра Кольченка звинувачують в організації терактів у Криму. Їх арештували ще навесні 2014 року у Криму, який на той час окупувала Росія.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сенцов акція майдан Корольова політв'язень  
Матеріали по темі