Місто

​Житомирських школярів ознайомили з історією Грузії

30 May 2018, 17:23

Гарячий хачапурі, домашній лимонад і смачне морозиво – з нагоди Дня незалежності Грузії 30 травня житомирських школярів пригощали в ресторані «Тбілісо», що на Великій Бердичівській у Житомирі. І не лише пригощали, а й вручали призи та дарунки за перемогу у вікторинах на знання грузинської історії.

Третьокласників житомирської гімназії №3 у ресторан запросили з ініціативи депутата Житомирської міськради від «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Юзвинського.

«26 травня було сторіччя незалежності Грузії. Це держава, дуже схожа на нашу. Грузини також страждали від агресії з боку Росії, так як зараз Україна. Хотілось би, щоб ви трохи більше дізналися про Грузію і її жителів, які завжди тепло приймають і щиро вітають гостей, і дуже приємно з ними спілкуватися. У нас будуть конкурси з призами, і ніхто не піде звідси без подарунків», - розповів школярикам Юрій Юзвинський.

«У мене також є син вашого віку, і я дуже радий сьогодні вас бачити у своєму закладі. Наші країни дійсно дуже схожі своєю історією та гостинністю, і я дуже радів би, аби ви найбільше любили свою рідну країну, а на друге місце ставили б Грузію. Тому що 65% грузинів при опитуванні сказали, що найбільш братський для них народ – це українці», - відзначив власник ресторану «Тбілісо» Зураб Зібзібадзе.

Гімназисти завітали до закладу разом з учителькою, яка розповіла дітям легенду про «особливу» грузинську націю та влаштувала їм віртуальну екскурсію по найбільш відомим містам Грузії. За допомогою наставниці школярі вивчили, що «здрастуйте» по-грузинськи звучатиме як «гамарджоба», обійми при привітанні – це «генацвалі», а «дякую» - «мадлоба». Школярі, які запам’ятали більше всього слів грузинською, отримали призи від організаторів благодійного обіду, а наприкінці зустрічі всі без винятку отримали тканинні рюкзаки та брошури про правила дорожнього руху.

Це не політична акція, а добра справа спільно з представниками братньої нації, яка надалі вийде за межі ресторану і охопить набагато більше дітей, - зауважив Юрій Юзвинський. Разом з Зурабом Зібзібадзе депутат планує влаштовувати виїзні обіди на базі дитячих будинків та шкіл-інтернатів.

Прощаючись із школярами, російськомовний власник ресторану пообіцяв їм вивчити стільки українських слів, скільки вони подужають вивчити грузинською.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Грузія реклама Самопоміч  
Матеріали по темі