Влада

​У Житомирській області перевізники скасовують безкоштовний проїзд пільговиків через монетизацію, - депутат

31 May 2018, 12:54

У Коростені перевізники розвішали оголошення, що з 1 червня пільговики вже не мають права на безкоштовний проїзд.

Про це на сесії Житомирської міської ради 31 травня повідомив депутат Віталій Науменко (фракція УКРОП).

«В автобусах висять оголошення, що з 1 червня скасовуються пільги по причині монетизації», - повідомив депутат.

Голова облдержадміністрації Ігор Гундич пояснив, що вартість поїздки по області визначена, і місцеві органи мають відшкодовувати вартість проїзду пільговиків.

«Дійсно, є постанова Кабміну, згідно якої протягом двох місяців ми мали встановити середню ціну на 30 поїздок. Середня ціна такої поїздки у нас по області складає 3 гривні, відповідно, 90 гривень в місяць людям мають відшкодовувати органи місцевого самоврядування», - пояснив Ігор Гундич.

За пропозицією голови облради Володимира Ширми депутати проголосували за направлення звернення до відповідних органів щодо роз’яснення ситуації з пільговими перевезеннями.

Нагадаємо, у квітні 2018 прес-служба Кабміну заявила, що до 1 червня 2018 року всі ОДА мають затвердити розміри щомісячних виплат пільговикам, а органи місцевого самоврядування – міські, районні та селищні ради – повинні вирішити: давати гроші людям на проїзд на руки чи залишити все як є.

Як повідомляв Житомир.info, 4 квітня заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук розповідав, що в Житомирі наразі проживає більше 58 тис. осіб, які можуть користуватися пільгами на проїзд, проте під постанову Кабміну підпадає набагато менше.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пільговик монетизація проїзд  
Матеріали по темі