Місто

Дружина голови обласної організації Блоку Петра Порошенка стала співвласницею житомирського телеканалу

1 June 2018, 16:25

Співвласницею місцевого телеканалу кабельного мовлення «СК1» стала Олена Веретельник – дружина Олександра Рабіновича, який очолює Житомирську територіальну організацію Блоку Петра Порошенка та є однокласником і давнім бізнес-партнером мера Житомира Сергія Сухомлина.

На сайті національної ради з питань телебачення та радіомовлення зазначено, що телеканал «СК1» зареєстрований за ТОВ «Медіа-Проспект». Раніше єдиним засновником цього ТОВ було приватне підприємство «Виробниче комерційне підприємство Проспект», власником якого є Михайло Пухтаєвич. Тепер 51% статутного фонду ТОВ «Медіа-Проспект» належить Олені Василівні Веретельник. У декларації Олександра Рабіновича за 2013 рік Веретельник О.В. вказана як дружина.


Скріншот з сайту Youcontrol.com.ua

У деталізованому витязі з реєстру Міністерства юстиції вказано, що востаннє зміни до установчих документів ТОВ «Медіа-Проспект» вносилися 22 травня 2018 року. Тобто, Олена Веретельник отримала частку в компанії за 9 днів до того, як, за словами очевидців, Михайла Пухтаєвича затримала податкова міліція.


Скріншот витягу з державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Олена Василівна Веретельник разом з дружиною мера Житомира Світланою Сухомлин володіє ТОВ «Маген-Україна», їм також належить по 40% статутного капіталу ТОВ «Візаж». Обома цими компаніями керує Олександр Рабінович.


Скріншот з сайту Youcontrol.com.ua

Крім «СК1» у Житомирі є ще два телеканали: державний мовник – філія ПАТ «НСТУ «Житомирська регіональна дирекція», відома як канал «Житомир», та ТОВ «Телерадіокомпанія «Союз-ТВ», співзасновником та директором якої є Олег Бабкін – радник Житомирського міського голови.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 31 травня очевидці розповіли про затримання у Житомирі на вул.Небесної сотні місцевого бізнесмена Михайла Пухтаєвича. З власних джерел редакції стало відомо, що колишнього депутата Житомирської міської ради та екс-заступника голови Луганської військово-цивільної адміністрації звинувачують в ухиленні від сплати податків та легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом. Офіційних коментарів від Державної фіскальної служби України поки немає, а сам Михайло Пухтаєвич заявив, що його не затримували і просто «відбувся інцидент».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: телебачення телеканал СК1 Пухтаєвич Рабінович  
Матеріали по темі