Суспільство

Головний тренер житомирського ФК «Полісся» розкритикував гру своїх підопічних у II лізі

2 June 2018, 14:44

Житомирське «Полісся» поразкою завершило виступи в Чемпіонаті України з футболу серед команд Другої ліги. У завершальному для житомирян 29 турі підопічні Олександра Призетка грали проти стрийської «Скали». На якість гри футболістів обох команд вплинула спека, однак, до 84 хвилини обидві команди показували рівну гру.

Єдиний гол був забитий під завісу зустрічі. У «Скали» пройшла подача до штрафного майданчика, де після серії єдиноборств м'яч від Красномовця відскочив на кут воротарського до Барнора, звідки один з героїв минулого туру і поцілив в сітку воріт Олега Шевченка.


Свисток головного арбітру матчу зафіксував перемогу «Скали» 0:1.

«Працювали в такому режимі, щоб підтримати хлопців в тонусі. Основне - це була психологічна підготовка, бо гра вже не вирішувала турнірних задач. Ми вже й так займали четверте місце. Але зі спортивної точки зору - було цікаво, бо наскільки ми знаємо - Полісся, це досвідчена хороша команда, хороші футболісти. А в нас молоді. Ми в принципі кожну гру налаштовуємось. І для них - це в першу чергу перевірити себе. Так як вони хочуть рости і прогресувати, то вони повинні налаштовуватись на кожну гру, на перемогу», - розповів головний тренер ФК «Скала» (Стрий) Роман Гнатів.

«План на гру був, коли виконували його чітко, то і моменти були, і передумови до моментів були, десь не забили. Найстрашніше для мене, що практично всі ігри, які ми програли, ми програли в характері, в бійцівських якостях. Це найстрашніше і з цим вже нічого не зробиш. Людина може не зупинити м'яч, або не потрапити в з метра в порожні ворота, але він буде бійцем. У нас 80% людей, як показали ці 10 ігор, коли комфортні умови, то вони грали, коли трохи треба себе пересилити, коли треба пересилити спеку, десь стає важко, то люди цього не роблять. А так команда не буде вигравати», - сказав Олександр Призетко.

Головний тренер житомирян, підсумовуючи сезон, розкритикував гру своїх підопічних у завершальній його частині.

«Дуже багато негативних емоцій. Сподівалися зовсім на інше. Десь навіть трохи людям вірили, тому що люди на зборах начебто і грали. Почався чемпіонат, почалася боротьба за очки і все кудись поділося. Якщо аналізувати справу, то для мене все зрозуміло, тому що справа в психології. Люди не звикли вигравати. Більшість людей звикло програвати гри. Якщо ми будемо аналізувати хто де був, то більшість людей боролися за виживання. Адже це все відкладається. Для мене поразка - це трагедія, я не звик програвати, я звик вигравати. Установка у них завжди одна - тільки на перемогу. Але якщо у людини немає нічого в серці і для нього це все - все одно, то воно все виливається на футбольному полі. Не може півкоманди хотіти виграти, а півкоманди - як піде. У цьому є, напевно, моя вина як головного тренера, тому що десь не вгадали з людьми. Начебто люди досвідчені, начебто люди проходили горнило Першої ліги, але найголовніше в чому ми програвали, це ми програвали в характері», - сказав головний тренер ФК «Полісся» (Житомир).

Нагадаємо, Житомир.info транслював матч ФК «Полісся» (Житомир) - ФК «Скала» (Стрий) у четвер 31 травня за підтримки компанії «Кромберг енд Шуберт» Житомир.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Призетко Полісся Стрий футбол  
Матеріали по темі