Влада

Жителька Житомирської області, яка заборгувала більше 13 тис. грн аліментів, відробляє борги на КП

4 June 2018, 16:24

Жительці Новограда-Волинського, яка заборгувала 13,5 тис. грн аліментів на дитину, суд встановив 120 годин суспільно корисних робіт.

Про це 4 червня повідомила прес-служба головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«Так, жителька Новограда-Волинського повинна була сплачувати на користь неповнолітньої дитини аліменти у твердій грошовій сумі в розмірі 300 грн щомісяця і за чотири роки накопичила понад 13,5 тисяч гривень боргу. Державні виконавці Новоград-Волинського міськрайонного відділу державної виконавчої служби ГТУ юстиції у Житомирській області склали протокол про притягнення жінки до адміністративної відповідальності, а суд встановив боржниці 120 годин суспільно корисних робіт, які вона відпрацьовуватиме у комунальному підприємстві «Новоград-Волинськжитлосервіс». Зароблені ж кошти підуть на погашення боргу дитині», - інформує сайт управління.

За іронією долі, горе-мати вийшла на ці роботи у Міжнародний день захисту дітей, - відзначає прес-служба ГТУ юстиції.

У Житомирській області це вже друга матір, яка працює на погашення боргу з аліментів: нещодавно попередницю боржниці за 9 тисяч боргу відрядили прибирати цвинтар. Це спростовує міф про те, що суспільно корисні роботи встановлюються виключно чоловікам, - зазначає юстиція.

«На Житомирщині серед тих, кого Феміда зобов’язала фінансово утримувати своїх дітей, майже чотири відсотки становлять жінки. Однак і з-поміж цієї кількості є такі представниці слабкої статі, які не переймаються долею власних синів та доньок і всіляко ухиляються від сплати аліментів», - констатує прес-служба управління.

Нагадаємо, днями двох татусів Новограда-Волинського за тисячні борги відправили на роботу до шляхо-переробного підприємства.

Як повідомляв Житомир.info, станом на квітень 2018 року на виконанні в органах державної виконавчої служби Житомирської області знаходиться 23 330 виконавчих документів про примусове стягнення аліментів. З часу дії нового закону щодо аліментів з жителів Житомирської області стягнули понад 17 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аліменти боржник юстиція  
Матеріали по темі