Економіка

Житомирська ОДА продовжує приймати заявки від підприємців на відшкодування відсотків за кредитами, умови конкурсу спростили

5 June 2018, 09:32

Житомирська облдержадміністрація оголошує конкурс бізнес-проектів у рамках реалізації Порядку часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва для реалізації бізнес-проектів, затвердженого рішенням Житомирської обласної ради від 21.12.2017 № 868, додаток 7 (зі змінами, затвердженими рішенням обласної ради від 31.05.2018 №1022).

Про це зазначається в оголошенні на сайті ОДА, опублікованому 1 червня.

«Порядок визначає умови та механізм надання фінансової підтримки суб'єктам малого і середнього підприємництва в рамках Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2018 рік шляхом часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, що надаються банківськими установами на реалізацію бізнес-проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва», - інформує облдержадміністрація.

Учасникам конкурсу необхідно подати до департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської обласної державної адміністрації до 12.06.2018 року. Участь у конкурсі можуть брати суб’єкти підприємництва, які отримали кредити у 2018 році.

Про причини продовження конкурсу та зміни, які були внесені, в коментарі Житомир.info розповів в.о. директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Віктор Градівський.

«Ця програма – це ініціатива голови ОДА. Вона має на меті полегшити діяльність підприємств, які отримали кредити і хочуть започаткувати свій бізнес. На державному рівні такої програми немає, вона нами була розроблена «з нуля». Коли розробляли порядок відшкодування кредитів, то хотіли збалансувати бюджетні можливості і надати максимальну підтримку суб’єктам підприємництва. Вже зараз участь у цій програмі беруть два суб’єкта господарювання – один з Бердичівського району, інших – з Ємільчинського району. По досвіду реалізації ми зрозуміли, що треба спростити механізм роботи програми і полегшити доступ підприємцям. На останній сесії були внесені зміни – розширили коло суб’єктів, які можуть взяти участь, і розширили види діяльності, але пріоритетом залишається промислове виробництво і створення нових робочих місць. І якщо раніше було обмеження кредиту в 1,5 млн грн, то зараз цього обмеження немає, але відшкодування буде здійснюватися саме на кредитні 1,5 млн грн», - сказав керівник економічного департаменту.

За його інформацією, вже зараз, завдяки цим змінам, один підприємець подав документи.

«Він чекав ці зміни і відразу ж, на наступний день після сесії, подав документи. Конкурс у нас оголошено до 12 червня, після цього ми оперативно проведемо засідання комісії. Але конкурс буде діяти постійно, поки у нас є бюджетні можливості. Якщо буде попит, то проситимемо у депутатів додаткове фінансування цієї програми», - наголосив Віктор Градівський.

Нагадаємо, з 2018 року влада збільшила межу пільгового кредиту на розвиток малого та середнього підприємництва до 1,5 млн грн, а також обіцяла відшкодовувати облікову ставку НБУ від суми кредиту, Заявки від підприємців приймалися до 1 квітня, але, за інформацією економічного департаменту, ніхто не подав документи на конкурс.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році ОДА надала фінансову підтримку двом підприємцям області – з Бердичівського та Ємільчинського районів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА кредит відсотки бізнес Градівський  
Матеріали по темі