Влада

У Житомирській області судитимуть лісівника, який продав підприємцю деревини на 100 тис. грн

6 June 2018, 09:13

На Житомирщині судитимуть майстра лісу, який незаконно продав деревину породи сосна на суму майже 100 тис. грн.

Про це 5 червня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Коростенською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розтрати майстром лісу комунального підприємства лісо продукції. Під час досудового розслідування установлено, що в грудні 2017 року майстер лісу, в порушення посадової інструкції, згідно якої його головним завданням є здійснення охорони лісу та договору про повну індивідуальну матеріальну відповідальність, вчинив розтрату лісопродукції об’ємом 76 кубометри на загальну суму майже 100 тис грн, яка належить дочірньому підприємству. Зокрема, він протиправно, без належних документів, незаконно реалізував місцевому підприємцю лісопродукцію породи сосна об’ємом 76 кубометри, яка належить ДП «Коростенський лісгосп АПК», запевнивши його, що документація на придбання деревини породи сосна буде оформлена ним у встановленому порядку, чим створив враження законності своїх дій», - інформує прес-служба.

З метою відшкодування збитків, завданих внаслідок вчиненого суспільно-небезпечного діяння, на майно обвинуваченого накладено арешт на загальну суму 300 тис грн. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем), скеровано до Коростенського міськрайонного суду для розгляду по суті, - зазначає прокуратура.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання – від штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, 4 червня цього року житомирські слідчі зайнялися водієм-порушником, у вантажівці якого виявили дуб замість сосни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: деревина ліс поліція прокуратура  
Матеріали по темі