Влада

​Ще 11 громад Житомирської області отримали у власність більше 13 тисячі га земель, - Гундич

6 June 2018, 15:19

6 червня у головному управлінні Держгеокадастру у Житомирській області 11 громадам Житомирської області передали у власність більше 13,1 тис. га земель сільськогосподарського призначення.

Про результати передачі у своєму фейсбук написав голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

«Вітаю ще 11 громад Житомирщини з успішним прийняттям у комунальну власність земель сільськогосподарського призначення. Маємо вже 12 ОТГ, які загалом отримали понад 13,1 тис. га землі. Це конкретні переваги децентралізації, завдяки якій громади одержують не лише фінансовий ресурс, а й землю. На черзі – наступні 5 ОТГ області», - написав Гундич.

5 червня подію анонсувала прес-служба головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

«6 червня о 13.00 у Головному управлінні Держгеокадастру у Житомирській області відбудеться офіційна передача земель сільського господарства державної форми власності за межею населених пунктів у власність 11 громад Житомирщини. Держгеокадастр спільно із фахівцями громад протягом 4 місяців пройшов алгоритм передачі цих земель. Були опрацьовані всі подані земельні ділянки і виготовлені всі документи за кошт держави, як і передбачено алгоритмом», - анонсувала прес-служба.

За даними управління Держгеокадастру, землі отримали Дубрівська, Вишевицька, Білокоровицька, Довбишська, Чижівська, Високівська, Краснопільська, Квітнева, Соколівська, Андрушківська, які були визначенні на передачу земель у лютому-травні 2018 році.

Підписання відповідних документів відбулося о 13.00 в приміщені ГУ Держгеокадастру у Житомирській області.

Нагадаємо, в лютому 2018 року Житомирське регіональне відділення Асоціації міст України оприлюднило план-графік передачі земельних ділянок у власність об’єднаних територіальних громад, за яким першими земельні ділянки у власність мали отримати дві ОТГ Житомирського району.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2018 першою в області отримала майже 1400 га землі Потіївська об’єднана територіальна громада Радомишльського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держгеокадастр земля громада ОТГ  
Матеріали по темі