Влада

Влада Житомира хоче передати благодійному фонду землю на Корбутівці, якщо він побудує там реабілітаційний центр

6 June 2018, 16:01

На сесії хочуть затвердити меморандум про співпрацю між Житомирською міською радою та Міжнародним благодійним фондом «Місія в Україну».

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті міськради 6 червня.

«Цей Меморандум про співпрацю укладений з метою реалізації органами місцевого самоврядування державної політики щодо соціального захисту та забезпечення соціального благополуччя населення міста Житомира і з метою реалізації Міжнародним благодійним фондом «Місія в Україну» права викупу земельної ділянки, на якій здійснюється будівництво реабілітаційного центру. На виконання мети та на основі принципів, визначених цим Меморандумом, Житомирська міська рада гарантує співпрацю щодо отримання Міжнародним благодійним фондом «Місія в Україну» на праві власності земельної ділянки з кадастровим номером 1810136600:11:012:0079 за адресою м. Житомир, проїзд Шпаковський, 15 для обслуговування реабілітаційного центру та здійснення іншої статутної діяльності Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну» у разі використання Міжнароднимблагодійним фондом «Місія в Україну» вказаної земельної ділянки згідно договору суперфіцію від 30 вересня 2016 року відповідно до її цільового призначення та здійснення на вказаній земельній ділянці будівництва реабілітаційного центру», - йдеться у проекті Меморандуму.

За згодою сторін Міжнародний благодійний фонд «Місія в Україну» в рамках дії Меморандуму набуває право на звернення до Житомирської міської ради щодо отримання у власність земельної ділянки по проїзду Шпаковському, 15, з моменту досягнення об’єктом будівництва реабілітаційного центру 15% готовності.

«Сторони домовились про те, що нерухоме майно, розташоване на земельній ділянці з кадастровим номером 1810136600:11:012:0079 за адресою м. Житомир, проїзд Шпаковський, 15, може використовуватись Міжнародним благодійним фондом «Місія в Україну» винятково за цільовим призначенням земельної ділянки рекреаційного призначення», - зазначається у додатку до проекту рішення.

До речі, на кадастровій карті зазначеної земельної ділянки немає:


На сайті благодійного фонду зазначається, що його головним лікарем є Олександра Башек. Це дружина депутата міської ради від Блоку Петра Порошенка, головного лікаря дитячої міської лікарні Володимира Башека. В його декларації за 2017 рік зазначено, що дружина за рік отримала 135 тис. 368 грн зарплати в МБФ «Місія в Україні».

Як повідомляв Житомир.info, на 12 червня мер скликає позачергову сесію Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада земля благодійний фонд Корбутівка  
Матеріали по темі