Економіка

В управлінні соцзахисту однієї з райрад Житомира аудитори виявили порушень на понад 1,2 млн грн

7 June 2018, 15:27

Фахівці управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області провели ревізію в управлінні праці та соціального захисту населення Богунської районної ради м. Житомира за період з 01.01.2014 по 30.11.2017, під час якої перевірено використання коштів субвенції з державного бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню.

Про це 6 червня інформує прес-служба північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Під час проведення контрольного заходу виявлено порушень, що призвели до втрат, на загальну суму понад 1,2 млн грн. Аудиторами встановлено випадки безпідставного призначення субсидій особам, які надали недостовірну інформацію про придбання нерухомого майна і транспортних засобів вартістю понад 50 тис. грн, що були здійснені протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії. Це призвело до втрат на суму понад 919 тис. грн. Через надання одержувачами субсидій недостовірних даних про отримані доходи від Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, компенсаційні виплати особам, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та доходи від підприємницької діяльності з державного бюджету витрачено понад 288 тис. грн. Крім того, зайво нараховано адресну безготівкову субсидію на суму понад 23 тис. грн. для відшкодування витрат на оплату газопостачання одержувачам», - йдеться у повідомленні.

«Завдяки діям житомирських аудиторів відшкодування виявлених порушень забезпечено майже у повному обсязі. Керівнику об’єкта контролю направлено вимоги про повне усунення порушень. За недотримання законодавства з фінансових питань на одну посадову особу складено протокол про адміністративне правопорушення. До об’єкта контролю застосовано заходи впливу за порушення бюджетного законодавства», - зазначили аудитори.

Як повідомляв Житомир.info, в управлінні праці та соціального захисту населення Житомирської районної державної адміністрації аудитори виявили порушення майже на 300 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудитори Богунська райрада субсидія  
Матеріали по темі